Držte si klobouky, MG4 přichází ve verzi o výkonu 435 koní. Stovku dá za 3,8 sekundy a nabídne i samosvor

05.07.2023
přidejte názor

Automobilka MG ukázala první oficiální fotky vrcholné verze elektromobilu MG4 a prozradila první oficiální údaje. Vypadá to, že rozhodně je na co se těšit. Do Goodwoodu navíc veze elektrickou specialitu odkazující na závodní speciál Metro 6R4 z 80. let. 

O tom, že přijde vrcholná verze elektrického hatchbacku MG4, se ví už docela dlouho. Nedávno kolovaly po internetu neoficiální informace, dnes už automobilka zveřejnila první data i snímky sériového automobilu oficiální cestou. Podle tiskové zprávy se máme na co těšit. 

MG4 XPOWER disponuje dvojicí elektromotorů. Ten přední má výkon 204 koní, ten zadní 231 koní. Systémové parametry jsou 435 koní a drtivých 600 Nm. Sprint na stovku by měl být záležitostí pouhých 3,8 s. V rámci segmentu hatchbacků je to vynikající číslo, který posouvá čínsko-britskou novinku na úroveň například Mercedesu-AMG A 45. Nebo byste raději dali přednost „sportovní“ Škodě Enyaq iV RS

Žádná Škoda, Čechy může k elektromobilitě přitáhnout MG. Hatchback MG4 má moderní techniku a mimořádně zajímavou cenu
Přečtěte si také:

Žádná Škoda, Čechy může k elektromobilitě přitáhnout MG. Hatchback MG4 má moderní techniku a mimořádně zajímavou cenu

Tisková zpráva také slibuje zásadní úpravy týkající se odpružení, tužší stabilizátory, ostřejší řízení a vylepšené brzdy s kotouči o velikosti 345 mm. Zajímavá je rovněž zmínka o diferenciálu s elektronicky řízenou svorností. Taková pomůcka není u elektromobilů zatím příliš rozšířená. Jedno z mála aut, kterého ji má, je sportovní Kia EV6 GT. 

Spolu s verzí XPOWER pak přichází do nabídky také zelený odstín karoserie Racing Green nebo nová osmnáctipalcová kola. Na domácí trhu se ostré MG4 začne prodávat už v červenci, oficiální premiéra proběhne v Goodwoodu příští víkend. 

MG zároveň na Festival of Speed veze ještě jednu specialitu, kterou si zatím můžeme prohlédnout jenom v náznacích. Jmenuje se MG EX4, také vychází z hatchbacku MG4, ovšem má ještě další a mnohem radikálnější úpravy. Výsledek má odkazovat na legendární závodní speciál MG Metro 6R4 z 80. let. 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?