Speed Marathon 2023: V pátek se bude hromadně měřit po celé ČR. Máme k dispozici seznam všech vybraných míst

20.04.2023
1 nový názor
Autor: Tiskový servis Škoda Auto
  • V pátek 21. dubna proběhne celorepubliková bezpečnostní akce Speed Marathon 2023
  • V rámci této akce policie hromadně vyrazí do ulic měřit rychlost 
  • S výběrem míst, kde se bude měřit, pomohla i veřejnost. Vybráno jich bylo bezmála tisíc 

Akce Speed Marathon se koná každým rokem napříč celou Evropou. Ani letošní rok nebude výjimkou, v České republice proběhne Speed Marathon 2023 v pátek 21. dubna. Policisté v rámci této akce vyrazí hromadně do provozu kontrolovat dodržování maximální povolené rychlosti. Cílem je zvýšit bezpečnost provozu. 

Mohou akce typu Speed Marathon zlepšit bezpečnost?

Na Speed Marathonu se každoročně podílí i veřejnost. Lidé mohli v průběhu celého března hlasovat na webu bezpecnecesty.cz, respektive tam mohli dávat tipy na konkrétní lokality, kde by policie měla měřit. Letos se hlasování zúčastnilo zhruba 43 tisíc lidí a policie celkově dostala 7625 tipů. Z nich následně vybrala tisíc míst. 

Akce typu Speed Marathon bezpečnosti nepomáhají, naopak spíše škodí (komentář)
Přečtěte si také:

Akce typu Speed Marathon bezpečnosti nepomáhají, naopak spíše škodí (komentář)

Měření bude probíhat během celého pátku, samozřejmě ne celý den na jednom místě. Policisté se budou přesouvat mezi různými vytipovanými místy. Jejich kompletní seznam byl už zveřejněn. Najdete ho pod článkem. A pozor, do akce se zapojí i nová neoznačená BMW. 

V kontextu měření rychlosti a zvyšování bezpečnosti se vždy objevuje argument, že nepřiměřená rychlost je nejčastější příčinou nehod u nás. Jenže nepřiměřená rychlost není ta maximálně povolená. Jde o dva odlišné pojmy, které bohužel i policie velmi často zaměňuje. 

TIP: Stáhněte si kompletní seznam míst, kde se bude v pátek měřit

Jedině dobře,protože krajně zrudných jedinců(a to je ještě hodně slušně řečeno)kteří jezdí na našich silnicích hůř jak ta nejsprostší zvířata(a to ještě i ty zvířata urážím)je vic než dost!!!!!!

  • Našli jste v článku chybu?