Škoda Octavia přichází v provedení Sportline. U nás si ho můžete koupit pouze po částech

1 nový názor
  • Škoda rozšiřuje nabídku modelu Octavia o provedení Sportline 

  • Stejně jako u modelů Karoq nebo Kodiaq jde v zásadě o civilní verzi se sportovně vypadajícím exteriérem 

  • Verze Sportline bude k dispozici s motory 1.5 TSI a 2.0 TDI, v obou případech o výkonu 150 koní. Týká se ale britského trhu

  • Na našem trhu se bude to samé prodávat v rámci paketu Dynamic Plus


Aktualizováno 26.3. 2019

České zastoupení automobilky Škoda zveřejnilo oficiální informace týkající se modelu Octavia v provedení Sportline. Na našem trhu se Sportline v kombinaci s tímto modelem opravdu prodávat nebude, nicméně do nabídky přichází nový paket Dynamic Plus zahrnující to samé (důkazem budiž fakt, že auto na fotkách zveřejněných dříve britskou pobočkou Škody má stejnou SPZ jako auto na fotkách od českého zastoupení). Tedy černé detaily na karoserii, spoiler pod předním nárazníkem, zadní spoiler, sportovní sedadla v interiéru, černý strop, sportovní pedály nebo sportovní volant. Podle ceníku je paket Dynamic Plus dostupný pro výbavu Ambition za 40 900 Kč. Oficiální tisková zpráva říká, že tato novinka bude dostupná pro většinu motorizací.


Zatímco Škodu Octavia si můžete koupit kromě klasické verze také v ostré variantě RS, modely jako Karoq, Kodiaq nebo Superb se díky výbavě Sportline prodávají jako sportovně vypadající auta s běžnými motory. Tato varianta u Octavie dostupná nebyla, jenže to se aktuálně mění. Škoda totiž rozšiřuje nabídku o verzi Octavia Sportline.

Použitý recept je v zásadě identický právě s modelem Karoq nebo Superb. Také Octavia Sportline dostane leskle černě lakované detaily typu masky chladiče, spoileru pod předním nárazníkem, krytů zpětných zrcátek nebo difuzoru vzadu. Nechybí ani zadní spoiler (opět černý) a osmnáctipalcová litá kola. Součástí výbavy pak jsou také diodová přední světla. V interiéru se můžete těšit na bohatší výbavu. Samozřejmostí jsou sportovní sedadla a tříramenný volant.

Škoda Octavia G-Tec je rychlejší. Tisíc kilometrů s ní ale už na jedno tankování nedáte
Přečtěte si také:

Škoda Octavia G-Tec je rychlejší. Tisíc kilometrů s ní ale už na jedno tankování nedáte

Zatím není úplně jasné, zda se Škoda Octavia Sportline podívá také na český trh, protože tuto novinku aktuálně prezentuje pouze britská pobočka značky. Na tamním trhu se má nabízet ve verzích s motory 1.5 TSI a 2.0 TDI, v obou případech naladěných na 110 kW (150 k). Diesel je standardně spojen s automatickou převodovkou DSG, zážehový čtyřválec je dostupný jak s automatem, tak s manuálem.

  • Našli jste v článku chybu?