UK Car of the Year: Nejlepším rodinným automobilem je podle britských odborníků Škoda Karoq

6 nových názorů

  • Škoda Karoq získala v anketě UK Car of the Year titul nejlepšího rodinného automobilu pro roku 2019

  • S dalšími vítězi dílčích kategorií této ankety si to rozdá o celkový titul auta roku ve Spojeném království 

  • Porazit ale musí třeba Rolls-Royce Cullinan nebo Bentley Continental GT 

Škoda Karoq se coby nový model účastnila v České republice ankety Auto roku už minulý rok a přesně podle očekávání také zvítězila. Na některé trhy se ale zatím ještě nejmenší mladoboleslavské SUV dostalo až později a proto také zamířilo do dalších anket s jistým odstupem. Teď se například uchází o titul auta roku ve Spojeném království. Celkový vítěz zdejší ankety bude teprve vyhlášen, aktuálně ale byly vyhlášeny výsledky dílčích kategorií a podle odborné poroty je nejlepším autem pro rodinu právě Škoda Karoq.

Oficiální tisková zpráva říká, že kategorie rodinných automobilů byla nejtěsnější, protože Škoda Karoq dostala o jeden jediný bod více než celkově druhý Peugeot 508. Mezi poraženými rodinným automobilky pak skončil například Citroën C5 Aricross, BMW X4, Hyundai Santa Fe nebo Kia Sorento. Fakt, že Škoda Karoq vyhrála mezi rodinnými automobily, dává tomuto modelu šanci také na celkové vítězství, i když to není úplně pravděpodobné.

Test Škoda Karoq 2.0 TDI 110 kW 4x4 DSG: Lídr třídy
Přečtěte si také:

Test Škoda Karoq 2.0 TDI 110 kW 4x4 DSG: Lídr třídy

Anketa UK Car of the Year totiž funguje tak, že odborná porota čítající 29 členů vybere vítěze dílčích kategorií a z těch následně zvolí auto roku. Teoreticky tak může Karoq získat také titul UK Car of the Year 2019, ale to by musel oslovit porotu více než třeba Rolls-Royce Cullinan, Bentley Continental GT, Jaguar I-Pace nebo Alpine A110, což jsou vítězové dalších kategorií. Těch je celkem 12 a jejich kompletní přehled najdete výše v galerii.

Vyhlášení nejlepšího auta roku 2019 ve Spojeném království proběhne 1. března 2019.

Bedřich (neregistrovaný)
no poslední dobou anglány nechápu kardiaq je hrozný auto, to se okouká za hodinu, můj favorit je rozhodně santa fe nebo 5008
Fatah (neregistrovaný)
Patrně v UK mají stejný počet omezenců, co se jim líbí psí bouda se šípem ve znaku.....
Vainies (neregistrovaný)
Osobně za mě mi karoq nepříjde moc rodinné co se kufru týče Vám jo ? Na to jak je to velké auto ta bych od kufru čekal více takže já osobně jako rodinné preferuji kombíka co Vy ?
Lojzík (neregistrovaný)
Mě se Karoq opravdu moc líbí, podle mě se Škodovce opravdu moc povedl. Nemám na nový vůz však dostatek financí a tak čekám, až se nějaký ojetý objeví na https://www.truck1-cz.com/ Doufám, že to bude brzy, protože tento krásný vůz vážně moc chci.
Emil (neregistrovaný)
Docela škoda, že neuvedli kdo zkončil o bod pod ní. Za mě bych čekal od rodinného auta víc a na to že se řadí do SUV tak kufr má malinký.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?