Na český trh přijel první elektrický zástupce oblíbené kategorie rodinných kombíků. Startuje s cenovkou 889 940 Kč

04.10.2023
přidejte názor

České zastoupení automobilky MG oficiálně uvedlo na tuzemský trh model MG5 Electric. Jde o první elektromobil spadající do kategorie rodinných kombi. K dispozici budou dvě verze s cenou 889 940 Kč a 999 940 Kč. 

Po hatchbacku MG4 dorazil na český trh také konstrukčně o něco starší elektromobil MG5 Electric. Tohle auto přitáhlo pozornost, protože je to sice bateriový vůz, ale má karoserii kombi. Něco takového dosud na českém trhu k dispozici nebylo, ačkoliv už brzy přijdou další elektricky poháněné kombíky, třeba Peugeot 308. Jak známo, tuzemští zákazníci mají kombíky pořád ve velké oblibě, a právě proto má MG5 potenciál na zajímavá prodejní čísla. Na druhou stranu je ale pravdou, že cenově se oproti očekávání tato novinka úplně nepodbízí. 

České zastoupení bude na našem trhu nabízet dvě varianty. Jako první vstoupí do prodeje výbava Emotion vybavená synchronním elektromotorem o výkonu 177 koní, baterií o kapacitě 50,3 kWh a s dojezdem 320 km. Dražší alternativou bude varianta Excite zaměřená na delší dojezd. Ta má nižší výkon (156 koní), ale větší baterii (61,1 kWh) s odlišným typem článků. Kombinovaný dojezd této verze je 400 km. Obě varianty mají pohon předních kol. 

Žádná Škoda, Čechy může k elektromobilitě přitáhnout MG. Hatchback MG4 má moderní techniku a mimořádně zajímavou cenu
Přečtěte si také:

Žádná Škoda, Čechy může k elektromobilitě přitáhnout MG. Hatchback MG4 má moderní techniku a mimořádně zajímavou cenu

MG slibuje v případě svého elektrického kombi praktický a prostorný interiér. Základní objem zavazadlového prostoru je 479 litrů, po sklopení opěradel dostanou uživatelé objem 1367 litrů. Nechybí řada odkládacích přihrádek, držáky nápojů, různé kapsy a jiné praktické detaily. 

Nosnost střechy je 75 kg a za auto lze zapřáhnout přívěs o hmotnosti maximálně 500 kg. Při větších výletech může být užitečná funkce V2L, díky které lze auto využít jako obří powerbanku a napájet z něj i větší elektrické spotřebiče. Ani v dnešní době kupodivu není tato věc samozřejmostí a ne každý elektromobil to umí. MG přidává bohatou výbavou, spoustu asistenčních systémů a nadstandardní sedmiletou záruku. 

Tak dlouho Tesla chystala nový Roadster, až jí značka MG vypálila rybník. Cyberster vypadá skvěle a do prodeje dorazí už za rok
Přečtěte si také:

Tak dlouho Tesla chystala nový Roadster, až jí značka MG vypálila rybník. Cyberster vypadá skvěle a do prodeje dorazí už za rok

Jako první vstoupí na trh levnější verze Emotion s cenovkou 889 40 Kč. Prodej odstartuje 16. října. S menším zpožděním bude následovat MG5 s delším dojezdem a cenovkou 999 940 Kč. Uvidíme, jak toto cenové nastavení osloví reálné zákazníky. MG ale míří se svým kombi také na firemní zákazníky. 

Modelová smršť příští rok 

Automobilka MG se v Evropě zabydlela velmi dobře a tomu odpovídá i množství nabízených modelů, které velmi rychle roste. Na příští rok má čínské-britský výrobce naplánováno hned devět novinek. Do prodeje tak například dorazí upravené HS se spalovacím i hybridním pohonem, nové ZS jako elektromobil i hybrid, MG Marvel R, nový malý elektromobil a hlavní hvězdou samozřejmě bude příchod elektrického sportovního roadsteru MG Cyberster. 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?