Ženevské překvapení automobilky Subaru nebude příští WRX STI, ale nové kombi

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Subaru ještě nedávno nechtělo prozradit, s čím do Ženevy přijede 

  • Dnes bylo oznámeno, že půjde o další koncept Viziv 

  • Konceptů Viziv jsme v minulosti viděli už celou řadu, tentokrát Subaru ukáže svoji představu o budoucím kombi 

Ještě na nedávné prezentaci ve Finsku zástupci automobilky Subaru svorně tvrdili, že nevědí, co automobilka přiveze do Ženevy. Spekulovalo se o evropské premiéře dříve představeného konceptu Viziv Performance STI naznačujícího nové WRX STI. Nakonec se ale dočkáme něčeho jiného. V Ženevě Subaru ukáže budoucí kombi.

Doporučujeme: Koncept nového Subaru WRX STI byl odhalen. Dočkáme se hybridního pohonu?

Konkrétně nová studie ponese název Viziv Tourer Concept. Její podobu naznačuje první oficiální obrázek. Nic bližší ovšem automobilka zatím nezveřejnila, takže musíme opět sáhnout po neoficiálních informacích. Podle nich by mělo jít o ukázku nástupce modelu Levorg.

Pravda, tohle kombi dorazilo na český trh v roce 2015, takže by jeho generační obměna ještě neměla přicházet v úvahu, jenže vůz do Evropy dorazil se značným zpožděním, protože jeho odhalení v Americe proběhlo už v roce 2013.

Doporučujeme: Subaru ještě letos představí plug-in hybridní model. Techniku si půjčí od Priusu

Ženevský koncept Viziv (což má mimochodem vyjadřovat frázi „Vision for Innovation“) je už několikátým v řadě. V minulosti jsme si mohli v rámci této série prohlédnout předobraz dnešního Subaru XV, hybrid, budoucí WRX nebo například koncept sedmimístného crossoveru, ze kterého nakonec vzešel nový Ascent. Starší koncepty Viziv si můžete připomenout v přiložené galerii.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?