Volkswagen potvrdil T-Roc s karoserií kabriolet. Vyrábět se bude vedle Škody Fabia

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Na trh dorazí další SUV se stahovací střechou 

  • VW dal zelenou sériové výrobě modelu T-Roc s karoserií kabriolet 

  • Nový crossover by měl přijít do prodeje zhruba za dva roky 

Když se objevil Nissan Murano Crosscabriolet, mnozí si klepali na čelo. Kombinace SUV s karoserií kabriolet? Trh tento zvláštní crossover příliš dobře nepřijal, ale ukazuje se, že Nissan spíše jen předběhl dobu, podobně jako to udělala třeba Toyota se svým malým crossoverem Urban Cruiser. Před časem totiž Land Rover stejnou koncepci použil u modelu Evoque Convertible a také Volkswagen chystá další podobné SUV. Německá automobilka oficiálně potvrdila příchod modelu T-Roc s karoserií kabriolet.

Doporučujeme Test Range Roveru Evoque Convertible: Kodiaq naopak

Jak bude vůz vypadat, to naznačuje první zveřejněný obrázek. Pokud si říkáte, že přijde v těchto dnech obligátní scénář v podobě „za týden na autosalonu v Ženevě a ještě letos na trhu“, pak se pletete. Volkswagen sice vydal oficiální tiskovou zprávu na téma T-Roc Cabriolet, nicméně ta přímo uvádí, že vůz přijde na trh až v první polovině roku 2020. Pravděpodobně se novinka na ženevském autosalonu opravdu ukáže, ale ne na tom letošním.

Důvody, proč také Volkswagen přichází s crossoverem vybaveným plátěnou stahovací střechou, jsou zřejmé. Zájem o cokoliv, co se alespoň vzdáleně podobá SUV, stále roste, takže se automobilka rozhodla zákazníkům nabídnout také možnost stáhnout u jejich crossoveru střechu. Uvedení nové verze modelu T-Roc do prodeje si vyžádá investici ve výši přibližně 80 milionů eur.

Doporučujeme: Další malý crossover přijel na český trh. Volkswagen začal prodávat malý T-Roc

Volkswagen T-Roc Cabriolet se bude vyrábět v německém Osnabrücku, kde aktuálně vzniká nejen Tiguan a Porsche Cayman, ale částečně i Škoda Fabia, protože mladoboleslavská automobilka kvůli problémům s kapacitou výroby využívá pro svůj malý model zdejší lakovnu.

T-Roc je pro Volkswagen prodejně velice úspěšný model. Na trh vstoupil koncem minulého roku, už teď si ho ale objednalo více než 40 tisíc zájemců.

Erstes SUV-Cabriolet der Marke: Volkswagen Aufsichtsrat bestätigt Cabriolet des T-Roc

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?