Škoda začala po 39 dnech vyrábět auta. Lidé pracují v rouškách a rozestupech

27.04.2020
přidejte názor
Autor: Škoda Auto
  • Automobilka Škoda spustila v pondělí ráno výrobu ve všech svých továrnách

  • Zaměstnanci musí dodržovat přísnější hygienická opatření, včetně roušek a rozestupů

  • Při příchodu do práce bude probíhat i namátkové měření tělesné teploty

Do továren Škody Auto se vrací život. Automobilka spustila v pondělí výrobu ve všech svých továrnách, první směna nastoupila v šest hodin ráno. Odstávka kvůli koronavirové pandemii tak trvala 39 dní. Zaměstnanci Škody se vrátili do práce o téměř dva týdny později než lidé z nošovické fabriky Hyundai.

Podobně jako v ostatních provozech platí i v továrnách škody přísnější hygienická opatření. Všichni zaměstnanci musí povinně nosit roušky nebo respirátory, kterými je vybaví automobilka. K dispozici dá i dezinfekční prostředky. Na pracovištích jsou pak vyvěšeny plakáty, které informují například o dvoumetrovém odstupu, jenž zaměstnanci musí dodržovat.

Roušky, rukavice a dezinfekce všude. Prodejci nových aut i ojetin znovu otevřeli
Přečtěte si také:

Roušky, rukavice a dezinfekce všude. Prodejci nových aut i ojetin znovu otevřeli

Škoda navíc své lidi nabádá i k dalším hygienickým krokům. Mají si například pravidelně mýt ruce a dezinfikovat je. Firma poukazuje také na to, jak bezpečně kašlat a kýchat. Podle Škody je na vedoucích pracovnících, aby informovali své týmy o dalších opatřeních.

I přes spuštění výroby nemusí mít nakonec automobilka tak velký odbyt vozů jako loni. Podle analytiků bude mít koronavirová krize drtivý dopad na produkci aut, jejich výroba může klesnou až o pětinu. Škoda je ale zatím poměrně sebevědomá, své vozy dokonce před časem na českém trhu zdražila i o desítky tisíc korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?