Škoda Kamiq GT se ukázala na dalších fotkách. Oficiálně se představí příští týden

přidejte názor
  • Škoda příští týden představí další nový crossover

  • Po modelu Kodiaq GT přichází s karoserií blízkou kupé také menší Kamiq 

  • Kamiq GT vychází z čínské verze Kamiqu, která má s tou evropskou společné pouze jméno

  • V Evropě se Kamiq GT prodávat nebude 

Škoda má nachystaný další nový crossover. V pondělí 4. listopadu se oficiálně představí nový Kamiq GT. Podobně jako v případě Kodiaqu GT jde o SUV s karoserií vzdáleně připomínající kupé. Pokud vás zajímá, jak takový Kamiq GT vypadá, nemusíte čekat až do příštího týdne. Po internetu už kolují neoficiální fotky.

Snímky pocházejí z Číny. S odkazem na další zdroje je kromě jiných zveřejnil také Carscoops. Základem je čínské provedení Škody Kamiq. Od evropské novinky se výrazně liší, protože vychází z jiného technického základu. Oproti klasickému Kamiqu má být GT podle předběžných informací nepatrně delší a vyšší. Rozvor náprav 2610 mm zůstal zachován.

Škoda Kamiq pomůže značce ovládnout další segment trhu. Jednu věc umí lépe než BMW
Přečtěte si také:

Škoda Kamiq pomůže značce ovládnout další segment trhu. Jednu věc umí lépe než BMW

Design se ale změnil více než dost, protože už i do Číny dorazil styl představený spolu s modelem Scala. V nabídce motorizací najdou čínští zákazníci atmosféricky plněnou patnáctistovku a přeplňovanou dvanáctistovku.

Do Evropy Kamiq GT samozřejmě namířeno nemá. Škoda sice před časem zmiňovala, že by zájem o podobný vůz, konkrétně o Kodiaq GT, určitě byl i tady, jenže chybí výrobní kapacity. Kdo tedy u nás chce sportovně střižený Kamiq, ten musí sáhnout po výbavě Monte Carlo.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?