Kvíz: Auta jsou nedílnou součástí filmů a seriálů. Dokážete ale určit, ve kterých filmech si vybraná auta zahrála?

09.02.2024
přidejte názor
Autor: Lukáš Dittrich

Auta k filmům a seriálům patří už od nepaměti. V dnešním kvízu se proto podíváme na to, jak dobře si konkrétní filmy a konkrétní auta pamatujete. 

Co by byl James Bond bez svého Astonu Martin nebo Mr. Bean bez svého Mini. Auta prostě do filmů vždy patřila, patří a velmi pravděpodobně patřit budou, přestože už filmaři čím dál častěji sahají po moderních modelech mnohdy vybavených elektrickým pohonem. 

V minulosti se z některých automobilů staly dokonalé filmové ikony, jiná auta si právě díky filmům získala značnou popularitu. Určitě si vzpomenete, že třeba takový Ford Mustang si zahrál v celé řadě snímků, ať už se budeme bavit o filmu 60 sekund, nebo o filmu Bullitův případ. 

Nové nejdražší auto z Česka: Supersport Praga Bohema za 38 milionů korun pohání motor z Nissanu GT-R s výkonem 700 koní
Přečtěte si také:

Nové nejdražší auto z Česka: Supersport Praga Bohema za 38 milionů korun pohání motor z Nissanu GT-R s výkonem 700 koní

Zmíněné Mini se kromě Mr. Beana proslavilo třeba také v klasickém filmu Loupež po italsku, kde miniaturní autíčka ujížděla policistům všude možně a nevynechala ani střechu turínské továrny automobilky Fiat. A mnozí fanoušci si vzpomenout také například na Toyotu Supru, se kterou jezdil Paul Walker a která se celkem nedávno vydražila za půl milionu dolarů. 

My se v dnešním kvízu zaměříme přesně na tyto případy. Vaším úkolem je uhádnout, který vůz patří do kterého filmu či seriálu. Ne vždy to bude tak lehké a na první pohled jasné, jako ve zmíněných příkladech, ale vy si s tím určitě nějak poradíte. 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?