Audi Q3 prodělalo menší facelift a dostalo také verzi S Line

15.09.2016
1 nový názor
Autor: Redakce
  • Pod kapotou Audi Q3 se nic zásadního nemění

  • Nový vzhled má více odlišit jednotlivé stupně výbav

Audi přiveze na pařížský autosalon také lehce omlazené SUV Q3. To se dočkalo mírného faceliftu, který sice neznamená příchod revoluce pod kapotou, ale má více odlišit jednotlivé výbavové stupně a verze modelu Audi Q3 mezi sebou. K tomu se přidává ještě samostatná výbava S Line, která má hrát roli jakéhosi sportovního modelu, pokud se vám nechce zrovna utrácet za vrcholnou verzi RS Q3 s motorem 2.5 TFSI. Omlazené Audi Q3 na výstavišti doplní například novou generaci Audi A5 Sportback.

Audi Q3 Audi Q3 dostalo výraznější přední část s novým nárazníkem a kontrastním barevným provedením chladiče a lemů blatníků
Audi Q3 Do výbavy přibyl model Q3 S Line se sportovním podvozkem a 19" koly. Jinak se pod kapotou nic zásadního nemění

Model Audi Q3 se dočkal nového předního nárazníku, který vypadá agresivněji. Spolu s tím dostanete i kontrastní provedení pro Audi charakteristické masky chladiče a také lemování blatníků a prahů, rovněž v kontrastním barevném provedení. V závislosti na výbavě a také vaší ochotě připlácet můžete mít nové druhy čalounění nebo výzdoby do interiéru.

Tip: Audi Q7 3.0 TDI vs Mercedes GLS 350d — Duel mastodontů

Po technické stránce se na Audi Q3 nic zásadního nemění, motory zůstávají stejné. Verze S Line však dostane snížený podvozek, o kterém značka tvrdí, že je „sportovní“. K němu jsou i 19" kola v novém desetipaprskovém provedení. Přibyly nové barvy, některé naopak z nabídky zmizí.

Cena za základní Audi Q3 zůstává minimálně na německém trhu stejná, 30 100 eur (813 000 korun). Model S Line začíná u sousedů na 33 050 eur (893 000 korun).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?