Video: Audi SQ7 dokáže na Nordschleife zahanbit kdejaké sportovní auto

11.08.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Audi SQ7 TDI je opravdu rychlé auto

  • Jako sportovní bychom ho ale neoznačili

  • Na Nordschleife se ale evidentně neztratí

Audi SQ7 je opravdu velké a překvapivě rychlé. Ale nenapadlo by nás ho s jeho hmotností skoro 2,5 tuny prohánět někde po okruhu. Ovšem řidič exempláře, který můžete vidět na přiloženém videu, měl jiný názor. Své Audi SQ7 vzal na severní smyčku Nürburgringu a doslova jím tam zostudil mnoho skutečně sportovních aut.

Doporučujeme: Test Audi SQ7 TDI: Superdiesel

Celé dění natočil řidič z upraveného Seatu Leon Cupra. Audi SQ7 skutečně nevypadá na to, že by si s náročnou testovací a závodní tratí nevědělo rady. Při některých manévrech se až tají dech, co všechno tohle obří SUV zvládne. Inu, široké pneumatiky, adaptivní podvozek a aktivní stabilizátory dělají divy.

Exemplář na videu ale dost možná prošel ještě nějakou dodatečnou úpravou. Kromě nečekaně rychlé jízdy o tom svědčí i některé detaily na karoserii. Vůz nápadně připomíná úpravu od ABT. Tahle společnost dokáže motor naladit na 382 kW (520 k) a 970 Nm. SQ7 pak zvládne sprint z nuly na 100 km/h za 4,6 s.

Doporučujeme: Změřili jsme Audi SQ7 TDI na brzdě. Předvedlo monstrózní výkon

Je potřeba doplnit, že ne všichni řidiči pohybující se během volných jízd na Nordschleife jsou závodní střelci. Na druhou stranu chvála všem, kteří při pomalejší jízdě aspoň uhnou doprava a nechají rychlejší auta projet. Ale o tom, jak se chovat na legendárním německém okruhu, si napíšeme třeba někdy příště.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?