Nový Seat Leon Cupra má oficiálně 300 koní a pohon všech kol. Je to nejrychlejší Seat v historii

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Seat opět zvedl výkon modelu Leon Cupra 

  • Ten se tak oficiálně dostal na 300 koní 

  • Kombi si nově můžete pořídit také s pohonem všech kol 

  • Z nového Seatu Leon Cupra se stává nejrychlejší Seat, jaký si kdy zákazníci mohli pořídit 

  • Součástí modernizace je i několik asistenčních systémů 

Seat Leon Cupra současné generace je považován za jednu z nejrychlejších a nejzábavnějších předokolek na trhu. Teď přichází modernizace, která přináší dvě důležité změny. Zaprvé se opět zvýšil výkon motoru, zadruhé už Leon Cupra nemusí být pouze předokolka. K dispozici bude rovněž pohon všech kol.

Doporučujeme: Čtyřikrát 4×4: Souboj ostrých čtyřkolek

Starší provedení Seatu Leon Cupra disponovalo oficiálně parametry 213 kW (290 k) a 350 Nm. Už dříve se ale při měřeních reálného výkonu ukazovalo, že Cupra 290 má výkon kolem 300 koní. Teď se tato hodnota stává oficiální. Po modernizaci nabídne přeplňovaný dvoulitr 221 kW (300 k) a 380 Nm.

Ještě zajímavější novinka se týká provedení ST. To si budete moci nově pořídit dokonce jako čtyřkolku, čímž se na už tak bohatém trhu ostrých modelů s pohonem všech kol objeví další zajímavá možnost. Seat bohužel v tiskové zprávě nezmiňuje konkrétní údaje o dynamice, ale dobrou představu si můžeme udělat podle Volkswagenu Golf R. Ve verzi Variant s automatem DSG (Cupra 4Drive se bude prodávat pouze s automatem) zvládne vůz sprint z nuly na 100 km/h za 5,1 s. Cupra by na tom měla být dost podobně.

Doporučujeme: Změřili jsme Seat Ateca 2.0 TDI 4Drive na brzdě. Budoucí Škoda Yeti nezklamala

Seat Leon Cupra dostane do nabídky také například asistent pro jízdu v kolonách, elektromechanickou parkovací brzdu nebo adaptivní tlumiče DCC, které dorazí coby součást standardní výbavy.

Podobné modernizace se dočká také Škoda Octavia RS. V jejím případě se ale spekuluje o výkonu zvýšeném pouze na 180 kW (245 k).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?