Továrnu opustil 222 222. vůz Třídy V

přidejte názor
Autor: Redakce

Před pěti lety Mercedes-Benz Třídy V posunul laťku kvality v segmentu dopravy cestujících svým designem, kvalitou, pohodlím i asistenčními systémy. Nyní továrnu ve Vitorii-Gasteiz opustil vůz Třídy V s pořadovým číslem 222 222.

Výroba Třídy V byla ve španělském městě Vitoria-Gasteiz zahájena v březnu 2014. Od května 2019 se zde vyrábí modernizovaná verze s přepracovaným designem přídě masky, novou generací motorů, automatickou převodovkou 9G-Tronic a moderními bezpečnostními a asistenčními systémy. Novým milníkem se stala výroba vozu Třídy V s pořadovým číslem 222 222 – automobil s křišťálově bílým lakem zamířil po opuštění výrobní linky do Německa.

Továrna v baskické Vitorii je nejstarším výrobním závodem pro dodávkové vozy v pevninské Evropě, První vozy opustily její výrobní linku už před 65 lety. Bohaté zkušenosti jsou v kombinaci s moderními výrobními procesy a prvotřídním zázemím ideálním základem pro spolehlivou a kvalitní výrobu vozidel Třídy V a modelu Vito. Pracuje zde 5000 zaměstnanců.

V České republice bylo od zahájení prodeje v roce 2014 prodáno 3300 vozů Třídy V. Modernizovanou verzi si doposud pořídilo více než 300 zákazníků. Cena na českém trhu začíná na 1 195 480 Kč vč. DPH.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?