Top Gear míří do Mostu i se Stigem. Vybírat zde bude nejlepší sportovní auta a podívá se na jubilejní závody tahačů

17.08.2022
1 nový názor
Autor: IGNITION: Festival of Motoring/Newspress
  • Závody tahačů v Mostě letos slaví jubilejní třicáté výročí 

  • Organizátoři připravili bohatý program, jehož součástí budou kromě jiného také sportovní auta, které do Mostu přiveze britský Top Gear 

  • Kromě závodních tahačů, speciálů série NASCAR i okruhových cestovních vozů TCR tak uvidíte třeba i slavného Stiga

První zářiový víkend se jede na mosteckém autodromu další ročník závodů tahačů. Ten letošní bude speciální, protože půjde o jubilejní třicátý ročník. Organizátoři připravili bohatý program, jehož součástí budou také závody vozů NASCAR i okruhové cestovní vozy kategorie TCR. Specialitou je pak přítomnost redakce slavného britského časopisu Top Gear.

Známý časopis si vybral mostecký okruh jako testovací trať pro přípravu svého tradičního velkého testu sportovních vozů. V týdnu před závody tahačů tak budou naši kolegové na okruhu fotit a testovat nejlepší sportovní auta letošního roku. Redakce pak i s dovezenými automobily zůstane v Mostě přes závodní víkend, během kterého proběhnou jízdy těchto vozů po okruhu a v sobotu Top Gear vyhlásí nejlepší tři sportovní automobily. Kromě testovacích jezdců samozřejmě dorazí do Mostu i Stig.

Takhle by to dopadlo, kdyby na MS v hokeji hráli James, Jeremy a Richard
Přečtěte si také:

Takhle by to dopadlo, kdyby na MS v hokeji hráli James, Jeremy a Richard

Závody tahačů v Mostě proběhnou v termínu 3. a 4. září, celý program ale začíná už ve čtvrtek prvního září, kdy do mosteckých ulic vyrazí kolona zhruba dvou desítek závodních strojů a k této spanilé jízdě se přidá i britský Top Gear se svými sportovními automobily. Trasa povede z Autodromu na setkání s fanoušky, které se uskuteční na parkovišti „Za poštou“ (Parkoviště pošta, F. L. Gassmanna). Na místě proběhne autogramiáda jezdců, ukázky vozů a techniky, a soutěže o hodnotné ceny.

Tahače závodí v Mostě od roku 1992. Úvodní ročník se ale jel jako volný závod mimo oficiální mistrovství, přesto přilákal tisíce diváků. Mimochodem, celá akce tehdy byla pojatá jako závody tahačů v kombinaci s country festivalem. Součástí mistrovského seriálu jsou mostecké závody od roku 1993.

Jméno (neregistrovaný)
Jestli tam bude tam May, Hammond a Clarkson, jedu tam ať to stojí co to stojí. Jestli tam budou ti nový trapáci, tak i na nově je to na novno.
  • Našli jste v článku chybu?