Takhle přece logo VW nevypadá?! Policejní dodávky ve Finsku mají na přídi znak s mečem

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Transportery a Vita finské policie nemají na přídi logo výrobců

  • V některých případech se za znakem policie schovává reproduktor

  • Významné zastoupení ve finské policejní flotile má i Škoda

Znak finské policie tvoří oboustranný meč s rukojetí ve tvaru lva. Tento symbol lze spatřit nejen na „frčkách“ uniforem, ale tak na automobilech, které tamní policie používá. Většinou jde o polep, ovšem v případě policejních dodávek, které tvoří téměř třetinu celé policejní flotily, lze tento znak spatřit také namísto loga automobilky uprostřed masky chladiče. Všiml si toho americký blog Jalopnik.

Důvod je poměrně nezvyklý. Tamní policie za loga elegantně schovává hlásné reproduktory.

Další specialitou finských policejních aut, tentokrát všech, je nápis na bocích. Vzhledem k tomu, že Finsko je z větší části dvojjazyčné, na pravém boku je vyobrazen nápis ve finštině POLIISI a na levém POLIS ve švédštině.

Vytlačovací rám policejních Octavií vyvolal pozdvižení. Předpisům ale vyhovuje
Přečtěte si také:

Vytlačovací rám policejních Octavií vyvolal pozdvižení. Předpisům ale vyhovuje

Finští policisté využívají k výkonu služby množství automobilových značek, mimo jiné také modely mladoboleslavské Škody Auto, která do tamějšího policejního sboru v současnosti přispívá Superby. Ovšem dříve to byly hlavně Octavie, a to i v provedení RS, které sloužily jako neoznačené radary.

Kromě aut finská policie disponuje také flotilou motocyklů (zejména BMW, Yamaha a KTM), čtyřkolek (Polaris, Can-Am), sněžných skútrů, vodních skútrů a lodí. V některých oblastech se dodnes používají koně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?