Také Peugeot chce svou malou X6. Francouzské SUV s karoserií kupé dorazí v roce 2020

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Peugeot chystá další crossover 

  • Modely 2008, 3008 a 5008 má doplnit stylový kříženec SUV a kupé 

  • Vůz by mohl dostat označení 4008, na trhu se objeví zhruba za dva roky 

Vzpomínáte si na moment, kdy BMW představilo první generaci modelu X6? Z řad odborné veřejnosti se ozývala v podstatě jen kritika. Jenže to BMW nemuselo zajímat, protože model X6 byl takový prodejní hit, že časem přišlo menší X4 a koncepci nakonec převzaly další automobilky v čele s Mercedesem. Dnes už nikdo na kombinaci crossoveru a karoserie kupé nevidí nic špatného. Na trh postupně dorazila třeba Toyota C-HR nebo Mitsubishi Eclipse Cross a přidat se chce i Peugeot. Ten plánuje zvýšené kupé postavené na základech modelu 3008.

Doporučujeme: BMW X4 xDrive20d vs. Mercedes-Benz GLC Coupé 250d 4Matic — ve stopách X6

Vyplývá to z informací britského Autoexpressu, který rovnou přidal vizualizace, jak by takový vůz mohl vypadat. Připravovaný stylový crossover dostane označení 4008, přičemž na evropském trhu doplní stávající modely 2008, 3008 a 5008. Právě prodejní úspěch francouzských crossoverů je hlavním důvodem, proč chce Peugeot další zvýšený model. Prodejní potenciál díky rostoucí poptávce po těchto autech na trhu stále je.

Peugeot 3008 s karoserií kupé samozřejmě opět dostane takzvaný i-Cocpit, tedy miniaturní volant s přístrojovým štítem umístěným na palubní desce. Autoexpress rovněž slibuje sportovnější posaz. Základem bude platforma EMP2, což znamená u běžných variant tříválcové zážehové přeplňované motory PureTech a případně i vznětové čtyřválce o objemu 1,6 a 2,0 litru.

Doporučujeme: Peugeot 2008 1.6 BlueHDi GT Line v dlouhodobém testu — Byly to příjemné měsíce

Zákazníci se ovšem dočkají i sportovních variant, nicméně ty už budou samozřejmě hybridní. Peugeot údajně plánuje dvě provedení, kdy to slabší dostane k motoru 1.6 THP jeden elektromotor, přičemž obě jednotky budou pohánět přední nápravu. Vrcholná varianta GT nabídne druhý elektromotor u zadních kol a celkový výkon systému 221 kW (300 k). Oproti klasické 3008 máme u tohoto francouzského zmenšeného BMW X6 očekávat také celkově tužší naladění podvozku.

Podle informací Autoexpressu dorazí nový Peugeot 4008 na trh zhruba za dva roky.

peugeot_4008_-_front_watermarked Takto by měl připravovaný Peugeot 4008 nové generace podle představ britského Autoexpressu vypadat
  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?