Tajná auta a vrtulníky. Policie bude od čtvrtka masivně kontrolovat řidiče

26.08.2020
2 nové názory
Autor: Tiskový servis Škoda Auto
  • Dopravní policie si na konec prázdnin připravila obří bezpečností akci

  • Od čtvrtka do neděle bude kontrolovat silnice nejen pomocí maskovaných aut, ale i vrtulník

  • Zaměřit se chce na řadu přestupků, pod dohledem by měly být osobní vozy i kamiony

Pokud se na konci letních prázdnin chystáte za volant, dejte si obzvlášť pozor. Od čtvrtka do neděle se totiž bude na českých silnicích pohybovat velké množství dopravních policistů. Možná si jich ale ani nevšimnete. Do práce chtějí totiž nasadit 15 maskovaných aut, sedm motocyklů a k tomu dokonce i vrtulníky. Jako první o tom informoval server Seznam zprávy.

Policie se podle Seznam zpráv nebude zaměřovat jen čistě na překračování maximální povolené rychlosti, i když lze očekávat, že tento snadno zjistitelný přestupek bude nejčastější. Příslušníci by rádi dohlíželi i na další nešvary řidičů, jako jsou nezapnuté bezpečnostní pásy, telefonování za jízdy nebo špatný technický stav.

Policie využívá tragické nehody k podpoře represí. Její šéf ohýbá statistiky
Přečtěte si také:

Policie využívá tragické nehody k podpoře represí. Její šéf ohýbá statistiky

Do hledáčku se dostanou i řidiči kamionů. Právě u nich by se měly uplatnit vrtulníky, ze kterých se bude dobře sledovat, zda například neporušují zákaz předjíždění, který platí na celkem 11 úsecích českých dálnic. „Naším cílem není pouze represivní rovina, ale chceme zejména působit preventivně,“ řekla serveru Seznam zprávy mluvčí policie Hana Rubášová.

Nepůjde o první policejní akci zaměřenou proti řidičům, která proběhne během letošního srpna. Už v polovině měsíce měřili policisté na vybraných místech rychlost v rámci akce Speed Marathon. Nachytali přitom prý 1740 lidí, kteří jeli rychleji, než měli. Místa, kde bude policie měřit, byla předem zveřejněna, ale bylo jich několik set. Tentokrát policie ale nic prozrazovat nechce.

hi hi hi (neregistrovaný)
kdyby ty jednorázové akce polycyie nebyly k smíchu, tak by byly k pláči
Miroslav (neregistrovaný)
Pro některé je to informace, pro ty druhé je to varování. Pro mne je to informace a potěšující zpráva, že bude víc policistů kontrolovat jak řidiči jezdí.Doufám, že budou jezdit v provozu, a ne že si jen někde stoupnou v místě, kde vědí, že tam vyberou víc pokut! Pro ty, kdo zásadně odmítají respektovat jakékoliv omezení v jejich rozletu je to samozřejmě varování, aby létali o něco pomaleji a víc si všímali značek a informací o omezení. Ale taky vím, že je to zbytečný, už jiní nebudou a některé z toho nevyléčí ani nehoda.
  • Našli jste v článku chybu?