Škoda ukázala Kamiq Scoutline. SUV oděné do lesa zdobí diody i dřevo

15.01.2020
1 nový názor
Autor: Redakce
  • Je to poprvé, co se varianta Scoutline objevuje na SUV mladoboleslavské automobilky

  • Ve výbavě jsou plně diodová brzdová světla a LED osvětlení interiéru

  • Kamiq dostal i dekorační lišty, černé lemy blatníků nebo specifická litá kola

Škoda brzy rozšíří nabídku u svého nejmenšího SUV Kamiq. Po sportovně střižené variantě Monte Carlo, která sází hlavně na design do městského prostředí, přichází verze Scoutline. Ta naopak vůz stylizuje do outdoorového vzezření. Ačkoliv Kamiq nedostane pohon všech kol ani zvýšený podvozek, na polních cestách by mu měly pomoci černé lemy blatníků a prahů nebo stříbrná ochrana předního a zadního nárazníku.

Výbava zahrnuje i tónovaná okna, stříbrný odstín zpětných zrcátek a nosiče i chromované rámy oken. Základem jsou litá kola velikosti 17“ v designu Braga, za příplatek pak disky Carter velké 18 palců. Auto dostane také brzdová světla kompletně složená z diod.

V outdoorové variantě Scoutline se podle propagačních fotografií může Kamiq vydat i na nezpevněné cesty.

Palubní desku standardně zdobí dřevěná dekorační lišta. Lze si ale připlatit i za broušený dekor nazvaný Dark Brushed. Ventilační otvory jsou kryté chromem, na pedálech najdeme hliník. Samozřejmostí je kůže na volantu i na řadicí páce. Kamiq dostane také specifická sedadla s nápisem Scoutline potažená prodyšnou látkou ThermoFlux. Kabinu za tmy osvětlují diody, u kterých lze vybírat barvy.

Test Škoda Kamiq 1.6 TDI: Téměř bezchybný univerzál
Přečtěte si také:

Test Škoda Kamiq 1.6 TDI: Téměř bezchybný univerzál

Škoda Kamiq Scoutline se bude prodávat se všemi dostupnými motory, tedy od benzinových tříválců 1.0 TSI o výkonech 70 a 85 kW, přes čtyřválec 1.5 TSI (110 kW) a turbodiesel 1.6 TDI (85 kW). Navíc bude k dispozici i ve variantě na stlačený zemní plyn (CNG) s motorem 1.0 TSI G-Tec (66 kW), jenž byl dosud k dispozici jen ve verzi Style. Cena modelu zatím není známá, Škoda se s ním pochlubí na březnovém autosalonu v Ženevě.

Stanislav Cibulka (neregistrovaný)
Vypadá super ale přimlouvám se o model 4X4 byl by o něj mimořádný zájem .Škoda Kamiq 4x4 Scout by byla ideálním autem do středních rodin a pro širokou škálu zájemců po celém světě .
  • Našli jste v článku chybu?