Škoda slaví půl milionu vyrobených Superbů aktuální generace

přidejte názor
  • Třetí generace novodobé Škody Superb slaví půl milionu vyrobených exemplářů 

  • Vůz se vyrábí od roku 2015 celkem v pěti závodech 

  • Letos se Superb dočká modernizace, která přinese plug-in hybridní pohon a decentní úpravy designu

Třetí generace novodobé Škody Superb nedávno oslavila půl milionu vyrobených exemplářů. Stalo se tak přesně čtyři roky od zahájení výroby tohoto modelu. Škoda už v součtu všech generací vyprodukovala přes milion kusů své aktuální vlajkové lodi.

Současná Škoda Superb se začala vyrábět v březnu 2015. Automobilka postupně rozšiřovala výrobu do dalších závodů, takže dnes se Superb vyrábí už na pěti různých místech. Konkrétně jde o české Kvasiny, indický závod Aurangbádu, čínský Nan-ťing, ukrajinský závod Solomonova a Usť-Kamenogorsk v Kazachstánu.

Modernizovaná Škoda Superb prozrazena. Podívejte se, jak jí to sluší s novými světly
Přečtěte si také:

Modernizovaná Škoda Superb prozrazena. Podívejte se, jak jí to sluší s novými světly

Počty vyrobených Superbů s každou generací rostou. První generace novodobé Škody Superb vznikla v počtu 136 100 kusů, v případě té druhé to bylo 618 500 kusů a ta současná určitě tohle číslo překoná, protože se do důchodu zatím ještě nechystá. Naopak, v letošním roce přijde facelift, který decentně změní design a především rozšíří nabídku motorizací o plug-in hybridní pohonnou jednotku, čímž Škoda odstartuje elektrifikaci svých modelů.

Pro připomenutí, jméno Superb se poprvé objevilo v roce 1934 u modelu Škoda 640 Superb. Novodobá éra se začala psát v roce 2001 s příchodem první moderní generace, ta druhá dorazila v roce 2008, o rok později se poprvé představil také Superb Combi a jak už bylo řečeno, současná třetí generace přišla před čtyřmi lety. Škoda ve své době experimentovala také s luxusním kupé. Novodobý Tudor z roku 2002 vycházející z první generace Superbu se ale bohužel do výroby nedostal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?