Škoda začala oficiálně prodávat neprůstřelný Superb. Stojí 3,5 milionu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Soukromé společnosti přestavující běžná auta tak, aby odolala nejrůznější munici, jsou běžné. Tenhle Superb ovšem nabízí přímo Škoda 

  • Vůz má na svědomí britské zastoupení automobilky 

  • Vývoj trval tři roky

  • Detaily jsou tajemstvím, cena vychází v přepočtu na 3,5 milionu korun za verzi s motorem 2.0 TDI 140 kW (190 k)

V dnešní době není problém najít soukromou společnost, která přestavuje běžná auta na nenápadné neprůstřelné speciály. V našich končinách je takovou firmou například SVOS nabízející v této úpravě třeba i VW Jetta nebo starou generaci Škody Superb. Nově ovšem přichází na trh v neprůstřelném provedení současný Superb. Tentokrát nejde o dílo nějaké neznámé společnosti, nýbrž o oficiální nabídku automobilky Škoda.

Neprůstřelný Superb představilo anglické zastoupení Škody. Zájemci budou potřebovat v přepočtu přibližně 3,5 milionu korun. Za tuto sumu dostanou vůz vybavený díly vyrobenými z vysokopevnostní oceli a kompozitů i neprůstřelnými skly. Auto tak odolá rozmanité škále zbraní, přesné specifikace ale zůstávají tajemstvím.

Doporučujeme: Škoda Superb už umí jezdit bez řidiče! U nás ji ale nepotkáte

Spolu s díly chránícími posádku před nepřátelskými útoky došlo také na instalaci pneumatik schopných provozu i po prostřelení. V autě je samozřejmě také komunikační systém, „majáky“ a v souvislosti s nárůstem hmotnosti byl upraven podvozek a brzdy. O pohon se stará vznětový motor 2.0 TDI ve variantě 140 kW (190 k).

Jestli vám je tato Škoda Superb povědomá, máte dobrou paměť. Před časem přinesl anglický The Sun zprávu o tom, že právě na tamním trhu je k dispozici takovýto vůz, dodavatel ale byl tenkrát tajný. Zdá se, že jde o stejný stejný automobil. Anglické zastoupení na novince pracovalo tři roky, přičemž s vývojem samozřejmě pomáhala externí britská společnost. Její jméno je ovšem tajné i tentokrát.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?