Škoda nabízí šrotovné až do výše 113 000 Kč. Ale ne pro Českou republiku

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Podobně jako německé automobilky nabídne i Škoda bonus, pokud se sešrotujete staré naftové auto 

  • Sleva na nákup nového vozu závisí na konkrétním modelu. Maximum je v přepočtu 113 200 Kč u modelu Superb 

  • Nabídka se ovšem týká anglického trhu, tuzemští zájemci mají zatím smůlu 

Není to tak dávno, co v návaznosti na Diesel Summit přišly německé automobilky s nabídkou různých cenových zvýhodnění, pokud se zákazník zbaví starého auta. To se ale týkalo pouze německého trhu. Něco podobného dnes oznámil také Citroën pro český trh a stejnou věc nakonec nabídne i Škoda. V jejím případě ale mají tuzemští zákazníci smůlu.

Doporučujeme: V Německu bude upraveno přes 5 milionů dieselů. BMW a Ford nabízí odkup starých aut

Škoda nabízí takzvané šrotovné na jakýkoliv model jakékoliv značky osazený vznětovým motorem. Podmínkou je norma nižší než Euro 5 a registrace do provozu před rokem 2010. Majitel musí zároveň daný automobil vlastnit minimálně půl roku. Pokud takový vůz skončí ve šrotu, obdrží zákazník bonus na nákup nějaké nové Škody bez ohledu na to, zda si zvolí benzinový, nebo dieselový motor.

Konkrétní výše závisí na vybraném modelu. Na Citigo se vztahuje sleva 1500 liber (zhruba 42 tisíc korun), u Fabie to je v přepočtu necelých 71 tisíc korun, pro Rapid stanovila Škoda bonus téměř přesně 85 tisíc korun, na Yeti a Octavii dostanete skoro 100 tisíc a nejvíce obdržíte na Superb (4000 liber, tedy 113 200 Kč). Akce probíhá do konce letošního roku.

Doporučujeme: Evropská komise vyšetřuje BMW, Mercedes a VW kvůli údajnému podvádění s emisemi

Jak už jste asi poznali, háček je v tom, že se nabídka vztahuje na anglický trh, nikoliv na ten český. Podobnou akci určenou pro tuzemské zájemce Škoda nevylučuje, ale zatím není jisté, kdy by případně měla být realizována.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?