Škoda „kilák“: Chystaný boleslavský crossover dostal vskutku zábavné jméno

22.08.2024
přidejte názor
Autor: Tiskový servis Škoda Auto

U automobilky Škoda jsme si už skoro zvykli na označení, která sice v mezinárodním měřítku zní celkem cool, ale v češtině dostávají trochu jiný rozměr. Do skupiny vozů typu Škoda „Ušák“ nebo „Kamýk“ brzy další. Budeme mu říkat Škoda „Kilák“. 

Faktem ale je, že české vyznění nového jména vybraného pro malý crossover Škodu příliš trápit nemusí, protože u nás se tohle auto prodávat nebude. Nebo se s tím alespoň prozatím nepočítá. Malinkaté levné SUV s názvem Kylaq se totiž bude vyrábět a prodávat v Indii. 

Jaké jméno by se vám líbilo? 

Jméno bylo vybráno v rámci hlasování veřejnosti. Ta ovšem nemohla vymýšlet jen tak nějaké názvy, k dispozici byla jen předem připravené a už zaregistrovaná jména. V souladu s politikou značky a příslušnosti auta ke kategorii SUV muselo nové jméno začínat písmenem K a končit písmenem Q. 

Škoda proto dala na výběr mezi názvy Kylaq, Kyroq, Kariq, Kwiq, Kymaq a Kyroq. Nejvíce se indické veřejnosti líbilo jméno Kylaq. 

Na český trh oficiálně vstoupilo auto s potenciálem zatopit Škodě Fabii. Zatím ale ve verzi, která bude spíše okrajová
Přečtěte si také:

Na český trh oficiálně vstoupilo auto s potenciálem zatopit Škodě Fabii. Zatím ale ve verzi, která bude spíše okrajová

Škoda Kylaq bude malinkatým SUV postaveným na speciální platformě určené pro indický trh. Technické detaily zatím nejsou známé, ale všeobecně se má za to, že pod kapotou bude litrový tříválec 1.0 TSI. Na délku novinka nemá překročit čtyřmetrovou hranici. 

Škoda Kylaq se představí v příštím roce a do prodeje se dostane v roce 2026. Pokud se v Evropě nějaké kusy objeví, pak to budou buď testovací prototypy, nebo nějaké individuální dovozy. Ale zájemci o takhle miniaturní SUV zoufat nemusí. Dacia jim ráda nabídne elektrický Spring a Hyundai má v záloze novinku v podobě modelu Casper. 

Zdroj: tiskový servis Škoda Auto

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?