Renault Trucks připravuje obnovení výroby

1 nový názor
Autor: Redakce

Dezinfekce strojů, pracovních stanovišť a nářadí, používání roušek, rukavic a kombinéz, dodržování bezpečné vzdálenosti, organizovaný pohyb ve společných prostorách… Výroba vozidel v továrnách Renault Trucks, která byla přerušena 18. března, se připravuje na postupné a bezpečné obnovení, za přísných bezpečnostních opatření se zřetelem na maximální ochranu zdraví a bezpečnost zaměstnanců.

I přes dočasné přerušení výroby značka Renault Trucks během celého tohoto období pokračovala v poskytování služeb svým zákazníkům, pokud to bylo možné, prostřednictvím dodávek náhradních dílů anebo opravy vozidel. Renault Trucks si uvědomuje svoji důležitou roli v kontinuálním zajišťování důležitých služeb pro celou společnost, zejména pak při dopravě a zásobování základními potřebami, léky a potravinami.

Od 22. dubna 2020 továrny ve Francii postupně obnovují svoji výrobu, počínaje motorárnou ve Venissieux v Lyonu. V ostatních francouzských výrobních závodech Renault Trucks v Bourg-en-Bresse a Blainville-sur-Orne by k obnovení produkce mělo dojít v následujících týdnech. Obnovení výroby se plánuje v minimálním denním objemu. Jeho navyšování bude postupné a bude rozloženo do několika týdnů s ohledem na požadavky zákazníků, schopnost dodavatelů zásobovat výrobu komponenty a v souladu s ostatními závody společnosti Volvo Group.

Obnovení činnosti bude podmíněno zavedením přísných opatření na ochranu zdraví v každém závodu a po konzultaci s odbory a zástupci zaměstnanců. Podnikoví lékaři navrhli přesné trasy, po kterých se zaměstnanci musí přesouvat z šaten na svá pracoviště s cílem co nejvíce eliminovat riziko kontaktu s virem.

„S úplným obnovením aktivit můžeme počítat jen tehdy, pokud budou dodrženy veškeré přísné zdravotní a bezpečnostní podmínky – není zde prostor na žádné kompromisy. Z tohoto důvodu plánujeme pozvolné obnovení provozu, které zahrnuje počáteční období, během kterého budeme testovat všechna zavedená opatření na ochranu zdraví ve výrobě, ale i skladech a logistice. Následně můžeme plánovat postupné navyšování výrobních kapacit,” vysvětluje Bruno Blin, prezident značky Renault Trucks.

 

Opatření, která Renault Trucks zavádí ve svých závodech:

  • Dodržování bezpečné vzdálenosti a používání ochranných prostředků
  • Povinné používání roušek
  • V částech výroby, kde není možné dodržet bezpečnou vzdálenost, používání respirátorů typu FFP2, brýlí, štítů a rukavic
  • Ponechání otevřených dveří (mimo únikových východů), aby byl omezen dotyk klik
  • Čištění pracovních míst, nástrojů, logistického vybavení, šaten a jídelen
  • Organizovaný pohyb ve všech společných prostorách, šatnách, na chodbách a v jídelnách, prodloužení otevírací doby a omezení počtu osob v daném čase
  • Zavedení zvláštního zasedacího pořádku v prostředcích firemní dopravy, aby byl zajištěn dostatečný prostor mezi cestujícími.
  • Zaměstnancům obchodního, výzkumného a vývojového oddělení je nadále doporučena
    práce z domu.

Vedení značky Renault Trucks paralelně studuje požadavky zákazníků, prodejců a dodavatelů nástaveb a analyzuje trendy na jednotlivých trzích s cílem nastavit optimální objemy výroby pro nadcházející období.

Filip (neregistrovaný)
Koukám, že jsem nebyl jediný, kdo během korony musel omezit výrobu. Hlavně ze začátku to bylo takové docela složité. Naštěstí jsem ale od státu dostal alespoň nějakou kompenzaci. Ta nakonec padla na modernizaci výroby. Alespoň mi pokryla nové šroubové kompresory z https://www.kompresory-filtry-servis.cz/ které jsem do firmy už nutně potřeboval. :)
  • Našli jste v článku chybu?