Renault Master Z.E. v prodeji

1 nový názor
Autor: Redakce

Renault Trucks zahajuje prodej 100% elektrického modelu Renault Master Z. E. Díky elektrickému pohonu má přístup i do městských oblastí s přísnými dopravními omezeními. Je proto ideálním nástrojem pro koncové dodávky v městských zónách.

Renault Master Z.E. je dispozici v šesti verzích - čtyři varianty furgonu a dvě varianty podvozku s kabinou určené k dostavbě. Trakční elektromotor má výkon 57 kW a největší točivý moment 225 N.m.

Llithio-ionové akumulátory mají kapacitu 33 kWh, což umožňuje dojezd 120 km (podle NEDC 200 km). Díky umístění akumulátorů pod předními sedadly je vnitřní objem stejný jako u běžného modelu Master se vznětovým motorem. Maximální rychlost vozidla s celkovou hmotností je 3,1 t je omezena na 100 km/h.

Pro bezpečnost řidičů, přepravovaného nákladu a ostatních účastníků silničního provozu je Master Z.E. standardně vybaven couvací kamerou, zvukovou signalizací zpětného chodu a zrcátkem mrtvého úhlu. Vozidlo je vybaveno i výstražným zvukovým systémem pro varování chodců ve chvíli, kdy se k nim přibližuje rychlostí v rozmezí 1 až 30 km/h.

Renault Master Z.E. patří do nové modelové řady elektrických vozidel Renault Trucks, kterou dále tvoří vozidla Renault Trucks D Wide Z.E. a Renault Trucks D Z. E. Tato nová řada vozidel s nosností od 3,1 do 26 t bude ideální kombinací pro provoz v městském prostředí.

Miroslav Spálenka (neregistrovaný)
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co říkáte na tento model? https://www.vanscentre.com/uzitkove-vozy/furgon-van/renault-master-25-dci-81-kw-l1h1-klima/?step=0 Celkem mě auto zaujalo, ale potřeboval bych poradit od zkušenějších. Je to Renault Master.
  • Našli jste v článku chybu?