Peugeot 308 GTi je další model, který musí kvůli emisním normám dočasně skončit

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Také Peugeot 308 GTi bude vyřazen z výroby 

  • Důvodem jsou opět nové emisní předpisy 

  • Fanoušci ale nemusí smutnit, vrcholná verze hatchbacku 308 se do výroby vrátí na podzim 

Příchod nových emisních předpisů a metodiky WLTP dělá automobilkám nemalé problémy. Už dříve bylo oznámeno, že BMW vyřadí z nabídky M3 nebo M550i, stejně tak podle všeho ani nepřijde nové Porsche Cayenne s výborným osmiválcovým dieselem a teď tu máme další zprávu podobného ražení. Peugeot ukončí výrobu modelu 308 GTi. Důvodem jsou opět emise.

Výroba francouzského hot-hatche bude ukončena letos na konci června. Dobrou zprávou je ale fakt, že jde pouze o dočasné opatření. Do produkce se Peugeot 308 GTi vrátí začátkem října. Samozřejmě až poté, co projde modernizací zaměřenou právě na snížení produkce emisí.

Doporučujeme: Také Peugeot 308 GTi má po faceliftu. Zásadní změny ale nečekejte

Stejně jako ostatní benzinové modely napříč automobilovým trhem dostane také Peugeot 308 GTI filtr pevných částic. Výkon jeho přeplňované šestnáctistovky by se ale snižovat neměl (jak se to stalo například u nejrychlejší Škody Superb), takže bude i nadále nabízet 198 kW (270 koní). Další technické změny se nečekají. Kromě jiného také proto, že výraznější facelift tohoto modelu představil Peugeot minulý rok.

Upravený Peugeot 308 GTI by se měl světu ukázat na podzimním autosalonu v Paříži, kde se velmi pravděpodobně představí také kombi odvozené od nové 508.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?