Opel si připravil pro Frankfurt tři světové premiéry. Překvapením nebude ani jedna

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Opel všechny své frankfurtské premiéry ukázal už dříve 

  • Ve Frankfurtu se představí Insignia GSi a Country Tourer 

  • K vidění bude také crossover Grandland X 

S tím, jak se autosalon ve Frankfurtu blíží, odhalují jednotlivé automobilky svoje naplánované novinky. Výjimkou není ani Opel, který oznámil hned tři světové premiéry. Bohužel překvapením nebude ani jedna z nich. Všechny tři jsme viděli už dříve.

Hlavním bodem programu bude pro značku Opel nový crossover Grandland X. Jak asi už víte, jde o technické dvojče Peugeotu 3008 a česká média už dokonce měla možnost si vůz fyzicky prohlédnout. Frankfurt ovšem bude první autosalon, kde se tahle novinka představí široké veřejnosti. Na český trh dorazí Grandland X během podzimu. Další dvě výstavní světové premiéry připadají na novou Insignii. Opel ve Frankfurtu poprvé ukáže sportovní GSi, představené teprve nedávno, a Country Tourer. Ten automobilka odhalila už v dubnu.

Doporučujeme: Nový Opel Insignia vstoupil na český trh. Zatopit chce Škodě Superb i BMW

Opel Insignia GSi je nástupcem dřívějšího šestiválcového OPC, s plnohodnotnou Insignií OPC automobilka zatím nepočítá. Zájemci se mohou těšit na přepracovaný nárazník, rozměrná dvacetipalcová kola a sportovně střižený interiér. K dispozici bude zážehové provedení osazené čtyřválcovým dvoulitrem o výkonu 191 kW (260 k), automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Na Nürburgringu je údajně nové GSi rychlejší než staré OPC. Kromě jiného proto, že je o 160 kg lehčí. Později by měla být nabídka pro GSi rozšířena o dvakrát přeplňovaný diesel.

Country Tourer představuje známý recept, kdy se vezme základní kombi, přidají se plasty kolem karoserie a zvýší podvozek. U Insignie je vyšší o dva centimetry oproti standardnímu provedení. Tuto variantu už si můžete objednat. Opel pak přiveze do Frankfurtu ještě Insignii dovybavenou v rámci programu Exclusive.

Doporučujeme: Opel začal přijímat objednávky na Insignii Country Tourer a Exclusive. Český trh si ještě počká

Kromě trojice nových Opelů bude k vidění na autosalonu ve Frankfurtu také třeba nové Subaru Impreza, Škoda Karoq, BMW X3 nebo Kia Stonic. Naopak se zde vůbec nepředstaví automobilky Volvo, Peugeot, Fiat a Nissan.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?