Nový Jeep Cherokee se ukáže v Detroitu. Tvář, kterou okopíroval Hyundai, je minulostí

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Jeep Cherokee prošel faceliftem, který automobilka představí začátkem ledna v Detroitu 

  • Jak ukazují první oficiální fotky, kontroverzní příď je minulostí 

  • Těšit se máme také na úspornější motory 

Když se v roce 2013 představila současná generace Jeepu Cherokee, nestačili jsme se divit. Automobilka spojila svou typickou masku s rozdělenými světlomety. Dnes podobné řešení sice najdeme třeba na modelech značky Citroën a inspirovat se nechal u modelu Kona také Hyundai, nicméně Jeep nakonec dospěl k závěru, že to zas až tak dobrý nápad nebyl. Už velmi brzy proto bude představen facelift, který kromě jiného nahradí zvláštní příď modelu Cherokee uhlazenějším provedením.

Doporučujeme: Jeep Wrangler nové generace se ukazuje na prvních fotkách. Vypadá pořád stejně

Jak bude Cherokee vypadat, to si můžete prohlédnout na prvních oficiálních fotkách. Podle našeho názoru mu tato změna jedině prospěje. Nic víc se ale z aktuální tiskové zprávy nedovíme, protože automobilka kromě fotek pouze stručně oznámila příchod úspornějších motorů. Veškeré podrobnosti budou zveřejněny 16. ledna. Modernizovaný Jeep Cherokee je totiž jednou z novinek detroitského autosalonu.

Zajímavé je, že navzdory zvláštnímu designu si Jeep na nezájem o model Cherokee nemohl stěžovat. Od roku 2014 do konce roku 2016 bylo pouze na americkém trhu prodáno každý rok v průměru 200 tisíc exemplářů, což je podstatně více, než tomu bylo u předchozí generace.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?