Nová Škoda Octavia Combi prozrazena na první fotce. Kompletně se představí za necelý týden

10 nových názorů
Autor: Redakce
  • Škoda Octavia se světu představí už za necelý týden 

  • Na internetu se objevil snímek odhalující provedení kombi a další fotky ukazující interiér

  • Kombi nabídne zavazadelník o objemu 640 až 1700 litrů

(Aktualizováno 5. 11. v 18.00) – Škoda Octavia nové generace se světu oficiálně představí v pondělí 11. listopadu. Jak už to ale ve světě internetu chodí, často na slavnostní premiéru čekat nemusíme, protože se na internetu objeví fotky chystaných novinek v předstihu. Je to případ i nové Octavie Combi. První, i když nepříliš kvalitní snímek nemaskovaného automobilu zveřejnili kolegové z magazínu Motor.

Chystané kombi si ponechá rozvor současné generace (2686 mm), ale celkově bude o 22 mm delší, což znamená především větší zadní převis. Právě proto také Škoda slibuje zvýšení objemu už dnes obřího zavazadelníku. Nová generace nabídne v základu 640 litrů, po sklopení zadních opěradel to bude 1700 litrů.

Nová generace Škody Octavia Combi dostane rozvor náprav shodný se současnou generací, ale delší zadní převis. Proto také nabídne ještě větší zavazadlový prostor. Ten bude mít v základním uspořádání objem 640 litrů (foto: Motor.es)

Právě delší zadní převis je na první neoficiální fotce docela dobře patrný, stejně jako výraznější spoiler nad zadním sklem, poměrně nízké světlomety a velké diodové mlhovky. S ohledem na aerodynamiku vznikly rovněž kompaktní střešní lišty nahrazující klasické střešní ližiny.

Jakou dostane nová Octavia techniku, to už naznačilo představení nové generace Volkswagenu Golf. Škoda už navíc prozradila docela hodně podrobností během testovacích jízd s prototypy. Článek a první dojmy si můžete připomenout zde. 

Během dne se na veřejnost dostaly rovněž fotky interiéru. Podle webu Novinky.cz mají tyto snímky původ na Facebooku, konkrétně u skupiny Škoda Octavia 3 CZ/SK. Na první pohled zaujme kromě očekávaných displejů především také netypický dvouramenný volant. Snímky najdete v galerii níže:

RS (neregistrovaný)
KONEČNĚ POSTAVILY ŠKODOVKU SE KTEROU MŮŽU JEZDIT PRO HOVNA DO KRAVÍNA..........
Peol (neregistrovaný)
Škoda je bezkonkurenčně nejlevnější auto na provoz jaké jsem měl v ruce ať už porovnávám se služebním nebo osobním. A tahle Octavia vypadá fantasticky. Bohužel to musím říct i přesto, že mám z jistých důvodů radši firemního BMW330d.
VV (neregistrovaný)
Škoda? ta existovala do roku 1990 jako ČSFR znaćka od roku 1991 je součástí koncernu Volkswagen a tím pádem by tam mělo být logo VV.
Honda (neregistrovaný)
Koho to zajímá...každá škodovka byla,je a bude jen hromada šrotu...
  • Našli jste v článku chybu?