Nová Kia Picanto má sportovní paket a lepší interiér. Ale o motorech nic nevíme

04.01.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Kia Picanto přichází v úplně nové generaci

  • Prodávat se začne na jaře, ale cenu ještě neznáme

  • Informace o motorech se dozvíme na autosalonu v Ženevě

Nová generace malého hatchbacku Kia Picanto se představí podrobněji až na autosalonu v Ženevě. Korejská automobilka prozatím ukazuje pouze fotografie vrcholného modelu Picanto GT, který rozhodně nebude odpovídat tomu, co uvidíme v katalogu pod položkou „Cena již od...“.

Kia Picanto (2) Kia Picanto se prozatím prezentuje ve vrcholném provedení GT Line se sportovně stylizovaným vzhledem
Kia Picanto (5) Nové Picanto má podle všeho kvalitnější a hodnotnější interiér. Nechybí ani moderní bezpečnostní a zábavní systémy

Nové Picanto vlastně ani moc nenarostlo. Na délku měří pořád 3595 mm, ale má o 15 mm delší rozvor. Kola se posunula více do rohů a uvnitř by mělo být o trochu více místa. Jak si můžete z prozatím jediného dostupného snímku interiéru ověřit, Picanto se má posunout mezi hodnotnější auta. Zákazníci už ani v nejmenším segmentu A nechtějí laciné interiéry.

Doporučujeme: Kia Sportage 2.0 CRDi vs. Volkswagen Tiguan 2.0 TDI — Nečekaně vyrovnaní

Vývoj a návrh designu probíhal v Německu, takže bychom se měli dočkat velmi přátelské „evropské“ ergonomie. Prozatím ale nevíme nic o motorech. Kia si všechny podrobnosti schovává až na ženevský autosalon. Prodej nového modelu začne už na jaře tohoto roku.

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?