Modernizované Muzeum DAF se otevřelo pro návštěvníky

přidejte názor
Autor: Redakce

Za obrovského zájmu veřejnosti a přítomnosti téměř všech 160 dobrovolných pracovníků muzea profesor Pieter van Vollenhoven otevřel Muzeum DAF v Eindhovenu. Pieter van Vollenhoven je členem nizozemské královské rodiny, kterou se společností DAF vždy pojilo zvláštní pouto.

S počtem téměř 60 000 návštěvníků ročně je Muzeum DAF dle průzkumu TripAdvisor jedním z nejpopulárnějších muzeí v eindhovenské oblasti a nejnavštěvovanějším muzeem ve městě samotném. Neusíná však na vavřínech a chce být ještě atraktivnější. Po osmnácti měsících zde byly dokončeny rozsáhlé renovační práce a modernizované muzeum si klade za cíl přilákat až 80 000 návštěvníků ročně.

Výstavní plocha kompletně renovovaného Muzea DAF byla rozšířena na 1100 m2

Hned při příchodu do modernizovaného muzea vstoupíte do zcela nového vestibulu, kde vás zaujme zrenovovaná restaurace a prostornější obchod se suvenýry a modely DAF, vše ve svěžím a moderním stylu. Největší změnu však zaznamenáte v prostoru expozic. Přibylo zcela nové křídlo, nabízející 1100 m2 výstavní plochy.

Rozsáhlá kolekce exponátů je vystavena v celé své kráse

„Díky tomuto úžasnému rozšíření máme ještě více prostoru k vystavení nejzajímavějších exponátů z bohaté historie společnosti DAF. Rovněž to znamená, že nyní můžeme dokumentovat historii DAF až do současnosti, což nám umožní zdůraznit význam moderní dopravy a představit nejnovější výsledky vývoje v našem odvětví, například technologie motorů a pohonů vozidel. Firma Van Doorne's Aanhangwagen Fabriek, později známá jako Van Doorne's Automobiel Fabriek, byla vždy známa svými inovativními řešeními. Výsledkem těchto řešení je působivá řada návěsů a osobních i nákladních vozidel vystavených v Muzeu DAF,“ říká Marc Van Doorne, prezident Nadace přátel Muzea DAF a vnuk Huba Van Doorna, zakladatele společnosti DAF.

Oficiálního otevření muzea se ujal profesor Pieter van Vollenhoven, jenž do Muzea DAF přijel unikátním vozidlem DAF Pony, jehož bylo vyrobeno jen 15 kusů a jeden z nich vlastnila nizozemská královská rodina.

„Jsem si jist, že můj dědeček Hub i jeho bratr Wim Van Doorneovi by byli opravdu pyšní, kdyby viděli, čeho jsme v novém Muzeu DAF dosáhli. Zvláštní poděkování patří více než 160 dobrovolníkům, většinou bývalým zaměstnancům společnosti DAF, bez nichž bychom renovaci nemohli uskutečnit a kteří zajišťují, aby muzeum bylo v bezvadném stavu a mohlo každý den přivítat své návštěvníky,“ řekl prezident Nadace přátel Muzea DAF Marc Van Doorne.

Nové Muzeum DAF oficiálně otevřel člen nizozemské královské rodiny profesor Pieter van Vollenhoven
  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?