Land Rover připravuje konkurenci pro Porsche Macan a BMW X4. Představí se už v Ženevě

03.02.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Logo Range Rover dostane další model

  • Velikostí a cenou se zařadí mezi Evoque a Range Rover Sport

  • Techniku si vypůjčí od Jaguaru F-Pace

Land Rover připravuje další SUV, které dostane jméno Range Rover. V nabídce se zařadí mezi nejmenší Range Rover Evoque a plnohodnotný Range Rover Sport. Koncepcí to má být jakési SUV-kupé, takže na prodejích modelu Land Rover Discovery parazitovat nebude. Velikostí a cenou bude soupeřit s BMW X4 a Porsche Macan.

S určováním konkurence je to ale poměrně složité, protože velký Range Rover stojí spíše nad vozy kategorie BMW X5 a Audi Q7. A to jak velikostí, tak hlavně cenou. Stejně tak Range Rover Sport není přímá konkurence BMW X6. Nový model Land Roveru tak může obsáhnout poměrně velkou část trhu.

Doporučujeme: Test ojetiny — Land Rover Freelander II se terénu nebojí

Land Rover přiveze předprodukční koncept už za měsíc na autosalon do Ženevy, píše britský Autocar. Ten má také informace, že by se nový model měl jmenovat Range Rover Velar. Stejně byly označovány prototypy prapůvodního Range Roveru v 60. letech dvacátého století.

Techniku si Range Rover Velar vypůjčí od Jaguaru F-Pace, a to včetně šestiválců. Nové řadové šestiválce ale dorazí o trochu později. Na rozdíl od Jaguaru se Range Rover nevzdá alespoň nějakých terénních schopností. Sice nezvládne to, co velký Range Rover, ale potenciální klientele by to mělo bohatě stačit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?