Lamborghini Aventador S Roadster: Modernizovaný Aventador přišel o střechu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Důkladně modernizované Lamborghini Aventador přišlo o střechu 

  • Panely musíte sundat ručně, uložit je lze do zavazadlového prostoru 

  • Zrychlení z nuly na 100 km/h je oproti kupé o 0,1 s horší 

  • Maximálně se vůz rozjede na 350 km/h

  • Pohon zajišťuje atmosférický dvanáctiválec 

Koncem minulého roku představilo Lamborghini důkladně modernizovaný Aventador. Změny se dotkly aerodynamiky, designu, podvozku i motoru, který posílil o 40 koní na konečných 544 kW (740 k). Ve Frankfurtu se novinka představí v provedení Aventador S Roadster, tedy bez střechy.

Doporučujeme: Lamborghini Aventador S — Důkladný facelift přinesl 740 koní a řízení zadní nápravy

Technika je shodná. I v tomto případě budete mít za zády atmosférický dvanáctiválec o objemu 6,5 litru s parametry 544 kW (740 k) a 690 Nm. Poháněna jsou přes sedmistupňovou převodovku všechna kola. Oproti kupé je Roadster těžší o 50 kg, takže sprint z nuly na 100 km/h zvládne za rovné tři sekundy, což je o desetinu horší čas. Nejvyšší rychlost je 350 km/h.

Samotná střecha je vyrobena z karbonových panelů. Manipulovat s ní musíte ručně, nicméně podle Lamborghini to nebude vyžadovat velkou námahu. Mechanismus je údajně jednoduchý a panely samotné váží zhruba 6 kg. Uložit je můžete do zavazadlového prostoru vpředu.

Doporučujeme: Ferrari J50 je speciální edice výhradně pro Japonsko. Bude jich jen deset

Lamborghini Aventador S Roadster se oficiálně představí na autosalonu ve Frankfurtu. První zákazníci dostanou svůj automobil v únoru příštího roku. Základní cena samozřejmě není zrovna lidová. V přepočtu budete potřebovat minimálně 8,2 milionu korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?