Kurzarbeit ve společnosti Daimler bude pokračovat

1 nový názor
Autor: Redakce

Daimler AG bude pokračovat v režimu Kurzarbeit (zkrácená pracovní doba), zavedeném od 6. dubna 2020 ve většině výrobních závodů osobních automobilů, dodávkových i nákladních vozidel a v administrativních oblastech do 30. dubna 2020. Společnost tak reaguje na dalekosáhlé účinky pandemie koronaviru a z ní vyplývající stále obtížnější ekonomické a sociální podmínky. Nezbytné základní funkce, týmy zaměřené na témata budoucnosti a strategické projekty jsou z režimu Kurzarbeit i nadále vyloučeny, aby bylo možné po krizi rychle navázat na předcházející aktivity.

V některých vybraných závodech se postupně realizuje koordinované spouštění a zvyšování výroby. Od 20. dubna 2020 začne znovu nabíhat výroba v závodech, vyrábějících komponenty hnacích agregátů a podvozkových skupin osobních automobilů v Německu. Následovat je budou továrny na osobní automobily Mercedes-Benz v Sindelfingenu a Brémách a závody na výrobu dodávkových automobilů. Během postupného spouštění se bude zpočátku vyrábět v jednosměnném provozu. Také výrobní závody na nákladní vozidla (například výrobní závod Wörth) budou postupně opětovně spouštět výrobu od 20. dubna. V zájmu ochrany zaměstnanců přijala společnost opatření na ochranu před infekcemi a dohodla se s radou zaměstnanců komplexní balíček opatření. To zahrnuje hygienické a čisticí standardy, jakož i předpisy pro chování na pracovišti.

Na pozadí pandemie COVID-19 se společnost již v polovině března rozhodla zastavit většinu své produkce a práci ve vybraných administrativních oblastech v Evropě na dva týdny. Poté následovaly dva týdny v režimu Kurzarbeit v Německu od 6. do 17. dubna 2020.

64CI9FCU7 My photos after shower www.yandex.com/id4353 (neregistrovaný)
64CI9FCU7 My photos after shower www.yandex.com/id4353
  • Našli jste v článku chybu?