Končí pro Teslu zlaté časy? BMW přiveze na autosalon do Frankfurtu také i5

přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW ukáže ve Frankfutu kromě jiného také koncept modelu i5

  • Na internetu už koluje video, ve kterém si můžeme design automobilu prohlédnout

  • Spekulace slibují dojezd až 700 km

Program automobilky BMW pro nadcházející autosalon ve Frankfurtu je poměrně bohatý. Ve světové výstavní premiéře se ukáže například nový crossover X2, pravděpodobně také obří X7 a chybět nebude ani modernizovaná i3. Jenže to stále není vše. BMW potvrdilo rovněž odhalení konceptu i5.

Doporučujeme: Velké luxusní SUV BMW X7 bylo předčasně prozrazeno. Je to hybrid

Přesněji řečeno se ve Frankfurtu představí „koncept vozu, který se postaví mezi modely i3 a i8“, alespoň takto BMW v oficiálních materiálech tuto skutečnost oznámilo. Fotka auta pod plachtou ale jasně ukazuje, že půjde právě o i5. Potvrzuje to i oficiální video zveřejněné kolegy z Carscoops, kde se i5 letmo ukazuje v celé své kráse.

Design BMW i5 z aktuálního videa přesně odpovídá patentovým snímkům, které se na internetu objevily minulý rok. Automobilka sice mluví o této novince jako o konceptu, nicméně lze tušit, že minimálně po stránce designu se vůz už moc nezmění. Stejně tomu totiž bylo také u BMW i8.

Doporučujeme: Nové BMW Z4 slibuje svobodu, ale počkáte si na ni až do jara 2018

Technické detaily zatím odhaleny nebyly. Všeobecně se očekává možnost volby mezi čistě elektrickou variantou a provedením se spalovacím generátorem elektrické energie. Spekulace ale hovoří o dojezdu na jedno nabití v rozmezí 500 až 700 km. Jisté je každopádně to, že BMW i5 bude velmi sledovaným automobilem, protože v podstatě půjde o vůbec první přímou konkurenci pro Teslu z produkce tradičních automobilek.

Pokud vás frankfurtské novinky automobilky BMW zajímají, můžete sledovat jejich odhalení živě přes internet. Stream najdete na tomto odkazu. Tisková konference začíná v úterý 12. září v půl deváté ráno.

BMW i5 1 BMW i5 2

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?