Kia Sorento se dočkala modernizace, která radikálně mění její tvář a přináší luxusní interiér

25.07.2023
přidejte názor

Po nedávno představené nové generaci modelu Hyundai Santa Fe přichází v nové podobě také sourozenecká Kia Sorento. Detailnější informace zatím automobilka nezveřejnila, ale podívat se můžeme na první fotky. 

Kia odhalila na domácím korejském trhu modernizaci svého velkého SUV. Sorento designově naváže na nový styl, se kterým přišel obří elektromobil Kia EV9. Dobrou zprávou budiž fakt, že navzdory obecným trendům se pořád počítá s přítomností naftového motoru. 

Stávají generace typu Sorento se představila v roce 2020, modernizace tedy přichází zhruba v polovině životního cyklu. Jak ukazují první oficiální fotky, nadcházející novinka dramaticky změnila svou přední část. Nově bude maska chladiče podstatně větší, zatímco horizontálně umístěné světlomety budou naopak menší. Kromě obří EV9 tento nový styl už dostalo také modernizované Picanto. 

Nová Kia Sorento chce být ve své třídě králem prostoru
Přečtěte si také:

Nová Kia Sorento chce být ve své třídě králem prostoru

Interiér se nese v duchu hezčích a lepších materiálů a především přepracované palubní desky. Stejně jako v případě EV9 dostane i Sorento dva displeje o velikosti 12,3 palců spojené do jednoho zakřiveného celku. Přepracovány byly také ovladače ventilace a z auta zmizela téměř všechna fyzická tlačítka. Zajímavou novinkou pak je možnost používat čtečku otisků prstů, jak to známe třeba z vozů Mercedes-Benz. 

Přesnější informace týkající se nabízených motorizací zatím chybí, ale žádné větší změny se nečekají. Jak uvádí web Carscoops, i nadále mají být v nabídce zážehové motory, diesel, hybrid a plug-in hybrid. 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?