Kia Ceed v karoseri kombi prozrazena před ženevskou premiérou

05.03.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Kia Ceed v karoserii kombi se oficiálně představí zítra na autosalonu

  • První únik fotografií neukazuje žádné velké překvapení

  • Oproti hatchbacku se pod kapotou nic zásadního měnit nebude

Kia Ceed se dočkala nová generace a poprvé ji uvidíme na autosalonu v Ženevě. Spolu s pětidveřovým hatchbackem ale míří do Ženevy také populární kombi. První fotky teď unikly na internet, publikoval je worldscoop. Oficiální premiéra by měla proběhnout až v úterý na autosalonu.

Kia Ceed (1) Z malých obrázků mnoho detailů nevyčteme, ale u kombíku stejně nečekáme radikální změny
Kia Ceed (2) Přední partie budou s hatchbackem totožné. I pod kapotou zůstanou stejné motory. Časem se nabídka rozroste o hybrid

Z malých obrázků nevalné kvality toho moc nevyčteme, takže si Kia nemusí dělat s tímhle únikem zas tak velké starosti. Navíc základní designové prvky se oproti hatchbacku měnit nebudou a příď bude totožná. Kia Ceed v karoserii kombi ale zřejmě obětuje trochu toho prostoru v kufru dynamičtějším liniím.

Doporučujeme Velké srovnání naftových kombíků s automatem: Hyundai i30, Opel Astra, Peugeot 308 a Škoda Octavia

Nabídka motorů by se od dříve představené karosářské varianty lišit neměla. Nejlevnější Kia Ceed třetí generace bude používat motor 1.4 MPI o výkonu 74 kW (100 k), silnější alternativu představuje tříválec 1.0 T-GDI (88 kW/120 k), respektive zcela nový čtyřválec 1.4 T-GDI (103 kW/140 k).

V případě dieselů se dočkáme jediné možnosti, a sice čtyřválce 1.6 CRDi, který je taktéž nový. Kia připravila dvě verze. Slabší je naladěna na 85 kW (115 k) a ta silnější nabízí 100 kW (136 k). Všechny motory dostanou šestistupňový manuál, novou čtrnáctistovku a vznětový agregát bude možné doplnit o sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?