Ineos Grenadier dostal praktičtější provedení pick-up. I Quartermaster má šestiválce BMW a navíc odveze na korbě až 835 kg

14.07.2023
přidejte názor

Poctivý terénní automobil společnosti Ineos přichází ve své druhé verzi. Po základním Grenadieru nastupuje na trh pick-up Grenadier Quartermaster. 

O provedení pick-up Ineos mluvil už před dvěma lety, protože se s takovou verzí počítalo hned od samotného začátku celého projektu. Oficiální premiéru si vůz s označením Grenadier Quartermaster odbyl včera v rámci festivalu rychlosti v Goodwoodu. Poměrně brzy by se novinka měla objevit v prodeji také na českém trhu. 

Grenadier Quartermaster má techniku totožnou se základním provedení off-roadu Ineos Greandier. Jediným rozdílem je prodloužený rozvor náprav a celkově delší karoserie. Rozvor je natažený o necelých 31 cm a vůz jako takový je oproti základnímu Grenadieru delší o více než půl metru. 

Ineos Grenadier přijíždí do ČR. Prodávat se bude ve stejných showroomech jako Defender
Přečtěte si také:

Ineos Grenadier přijíždí do ČR. Prodávat se bude ve stejných showroomech jako Defender

Korba je dlouhá 1564 mm a široká 1619 mm. Bezpečně se sem vejde normovaná europaleta. Dieselový Quartermaster na korbě odveze až 760 kg, u benzinového motoru je užitné zatížení 835 kg. 

Ineos si od počátku zakládá na tom, aby jeho auto sloužilo jako základ pro další úpravy a vyloženě vybízel externí firmy k tomu, aby přicházely s vlastními doplňky. Výsledkem je neuvěřitelné množství nejrůznějšího příslušenství, které se samozřejmě bude týkat také pick-upu. Hned od počátku bude například možné objednat rolovací kryt, na korbu lze umístit robustní rám, příčníky nebo nepromokavou plachtu, jak to svého času měl starý Defender. 

Motory zůstávají samozřejmě stejné. Na výběr jsou dva řadové třílitrové šestiválce. Jeden benzinový, druhý naftový. Převodovka je vždy osmistupňová automatická a vůz má stálý pohon všech kol.  

Na domácím britském trhu je možné Grenadier Quartermaster už objednat, k nám zřejmě přijde příští rok. 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?