Hypersport AM-RB 001 za 90 milionů pojede až 402 km/h. Všech 150 kusů je prodáno

2 nové názory
Autor: Redakce
  • Aston Martin chystá ve spolupráci s týmem Red Bull Racing ultimativní hypersport AM-RB 001

  • První zákazníci dostanou svůj vůz nejdříve v roce 2019

  • Už teď ale Aston Martin oznámil, že celá série čítající 150 exemplářů určených do silničního provozu je vyprodaná

  • Výkon bude tisíc koní a maximální rychlost překročí 400 km/h

Aston Martin a tým Red Bull Racing chystají hypersportovní automobil. Podoba vozu byla představena už dříve, stejně jako několik základních čísel. Třeba to, že vznikne nakonec 150 exemplářů určených do běžného provozu a dalších 25 závodních speciálů. Ačkoliv připravovaný vůz ještě nikdo neřídil, už teď přišlo oficiální oznámení, že je celá série „civilních“ verzí vyprodaná.

Doporučujeme: Zájem o Aston Martin AM-RB 001 za 90 milionů trojnásobně překročil nabídku

Fakticky se toho o historicky nejrychlejším Astonu Martin mnoho neví. Z dřívější doby víme, že vůz bude extrémně lehký (přibližně 1000 kg) a extrémně výkonný. O pohon se bude starat atmosféricky plněný dvanáctiválec, přičemž jeho výkon dosáhne až na 1000 koní.

Arabská média nově přidávají informaci o maximální rychlosti. Ta by měla lehce přesáhnout hranici 400 km/h. Přesně řečeno bude vůz schopný jet až 402 km/h. Oficiálně potvrzená tato informace není, přesto tomu můžeme věřit. V Abu Dhabi totiž proběhla VIP akce, kde byl nový automobil představen vybraným hostům.

Podle prohlášení automobilky poprvé vyjede model AM-RB 001 na silnice až později v roce 2017. První zákazníci dostanou svůj vůz začátkem roku 2019. Připomeňme, že na vývoji se podílí také samotný Adrian Newey. Cena se pohybuje v přepočtu kolem hranice 100 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?