Honda Civic v jedenáctém vydání se pomalu odhaluje. Nejdříve jako sedan

18.11.2020
přidejte názor
  • Japonská automobilka se chystá na příchod už jedenácté generace svého globálního modelu Honda Civic

  • Auto bude nejprve debutovat na půdě Spojených států, kde je oblíbenější sedan než hatchback

  • Představený model je zatím prototyp, dá se ale předpokládat, že už se od sériové podoby příliš neliší

Honda Civic má za sebou dlouho historii. Její první generace se objevila už v roce 1972, od té doby se stala díky své popularitě v USA, Evropě i v Japonsku globálním modelem. Na začátku příštího roku přijede ve své jedenácté generaci. Ta bude pravděpodobně vypadat téměř nachlup stejně jako prototyp, jenž aktuálně japonská automobilka představila.

Vůz, který se nejprve ukázal v provedení sedan, připomíná zmenšený Accord. Ten se už na českém trhu nenabízí. Honda vsadila na zajímavě tvarovanou masku chladiče s předsunutým „čumákem“, který doplňují nápadné diody pro denní svícení. Zezadu nám nový Civic naopak připomíná Audi.

Test Honda e: Kabelová televize
Přečtěte si také:

Test Honda e: Kabelová televize

Fotografie interiéru zatím k dispozici nejsou, máme ale jednu kresbu. Ta odhaluje poměrně čistý design s minimem ovladačů. Palubní desce dominuje samostatně stojící devítipalcový displej zábavního sytému, klasické budíky nahradila obrazovka. Napříč palubkou prochází voštinový dekor, který má v sobě integrované výdech klimatizace.

Vše nasvědčuje tomu, že Honda tentokrát vsadila na jednoduchý a nadčasový design

Honda se stačila pochlubit, že i když bude nový Civic s tím odcházejícím sdílet základ, dostane na palubu novou nabídku elektronických asistentů. Zatím příliš konkrétní nebyla. Do debutu sériového modelu už ale zbývá jen pár měsíců. Po sedanu by měl velmi rychle přijít hatchback. A pak i model v evropské specifikaci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?