Goodyear uvádí nákladní pneumatiky pro náročný provoz

přidejte názor
Autor: Redakce

Goodyear uvádí na trh řadu pneumatik Omnitrac Heavy Duty pro nákladní vozidla, která pracují ve smíšeném provozu ve velmi náročných podmínkách. Nabízejí vyšší odolnost, výkonnost, kilometrový proběh a záběr za všech povětrnostních podmínek.

Nová řada byla vyvinuta speciálně pro sklápěčky a další těžká nákladní vozidla, která na krátké vzdálenosti využívají veřejné komunikace, ale převážně pracují v náročných podmínkách nezpevněných cest jako jsou staveniště, doly a lomy.

Nové pneumatiky Omnitrac Heavy Duty byly navrženy tak, aby si poradily s ostrými kameny, mokrým povrchem a zablácenými cestami, prudkým stoupáním i výmoly, ale také s pracovním nasazením vyžadujícím vysoký točivý moment, jako u pneumatik pro řízené nápravy na vozidlech s hydrodynamickým pohonem.

Nabízejí vynikající trakci v náročných aplikacích smíšeného provozu, kterou doplňují o vyšší palivovou účinnost a konektivitu. Díky technologii DuraShield poskytují vyváženou výkonnost a robustnost, která přispívá k dlouhé životnosti běhounu v náročných provozních podmínkách. Tato technologie zahrnuje vybavení exkluzivním svrchním pásem, který zajišťuje mimořádnou odolnost vůči poškození kostry a korozi, což zlepšuje protektorovatelnost pneumatik.

Ve srovnání s pneumatikami předchozí řady Omnitrac MSS II a MSD II poskytují vyšší výkonnost pokud jde o odolnost vůči zadržování kamínků, odlamování a odštěpování, konektivitu a životnost. Hodnoty valivého odporu se přitom podařilo zachovat nebo i zlepšit. Označení symbolem sněhové vločky ve skalním masivu (3PMSF) dokládá, že pneumatiky vyhovují předpisům pro zimní pneumatiky.

Novou řadu doplňují návěsové pneumatiky Goodyear Omnitrac MST II, nabízející vysoký kilometrový proběh a lepší trakci při použití na silnici  mimo ni a vynikající odolnost vůči poškození.

Výkonnost pneumatik nové řady Omnitrac Heavy Duty lze dále optimalizovat a zbavovat tak správce vozových parků starostí pomocí systému Goodyear TPMS.  Díky telematice a unikátním algoritmům společnosti Goodyear může toto řešení konstantně monitorovat pneumatiky a poskytovat okamžitá varovná hlášení pokud by tlak nebo teplota pneumatik překročily přijatelné parametry. Výsledkem může být o 15 % delší doba provozu a o 85 % nižší počet nehod spojených s pneumatikami.

Nová řada přichází se zárukou Goodyear Omnitrac , která kryje náhodné neopravitelné poškození, a 100% zárukou přijetí kostry k protektoraci. Pneumatiky Omnitrac byly vyvinuty na základě konceptu vícenásobného života (Multiple Life Concept), takže jsou prořezávatelné i protektorovatelné.

Stejně jako všechny ostatní nově uváděné nákladní pneumatiky Goodyear disponují pneumatiky Omnitrac Heavy Duty technologií radio-frekvenční identifikace RFID. Konektivitu pro správu pneuhospodářství a sledovací systémy umožňuje čip, který je zabudován přímo do pneumatiky.

Goodyear Omnitrac HD - technologie DuraShield
  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?