Elektrický koncept Škoda Vision iV naznačuje, jak bude vypadat interiér Škodovek

2 nové názory
  • Škoda zveřejnila první skicu naznačující interiér nového elektrického konceptu Vision iV

  • Překvapení nečekejte. V zásadě se opakují motivy z konceptu Vision E, pouze v provedení bližšímu sériové výrobě 

  • Oficiální premiéra proběhne za necelé dva týdny v Ženevě 

Vision iV je nejnovější koncept elektromobilu vycházejícího z platformy MEB. Škoda nedávno zveřejnila první skicu naznačující vnější design. Aktuálně přidala další obrázek, který pro změnu naznačuje pohled do interiéru. Tisková zpráva slibuje zcela novou a inovativní koncepci, ale to není tak docela pravda.

Vision iV totiž není první elektromobil postavený na platformě MEB. V roce 2017 byl v Šanghaji představen koncept Vision E, který vycházel ze stejného technického základu. A když se podíváme do jeho interiéru, najdeme spoustu prvků shodných s tím, co prezentuje Škoda na aktuálním obrázku. Stejný je tvar palubní desky, uprostřed umístěný rozměrný displej a v principu také dvouramenný volant. Vision iV ovšem přišel o další dva velké displeje na palubní desce a všechny ty křišťálové dekorace. Nový koncept zkrátka bude bližší sériové výrobě.

Vision IV int 43 Škoda zveřejnila první skicu interiéru nového konceptu Vision iV. Ilustrace naznačuje, jak mohou vypadat interiéry modelů na platformě MEB
Vision e int Porovnání se starším konceptem Vision E ukazuje na spoustu společných prvků. Vision iV ale bude podle všeho bližší sériové výrobě

Protože jde o elektromobil, nemusí být prostor mezi sedadly nutně rozdělen středovým tunelem, což už dobře známe třeba z BMW i3. Škoda toto místo využila pro velký odkládací prostor umístěný téměř na podlaze. Středový panel vystupuje z palubní desky do prostoru. Kromě jiného má obsahovat schránky pro dva mobilní telefony včetně podložek na bezdrátové dobíjení. Volant je stejně jako u Vision E opět dvouramenný, přišel ale o tradiční znak automobilky. Na jeho místě je teď nápis Škoda.

Škoda Vision iV obecně předznamenává nástup elektrických modelů této značky. Sériová verze dorazí už za rok. Na další podrobnosti si musíme ještě chvíli počkat.

Drennell (neregistrovaný)
Ztráta loga je asi největší chyba, to nejlepší na škodovkách tam nebude a že by to bylo nějak přitažlivé se říct nedá, nj Škodovka a její koncepty a na silnici pak vyjede nějaký koncernový paskvil mezi Fabií a Kardiaqem na elektriku s 15” kolama a manuální klimou za příplatek :-D
Franta (neregistrovaný)
Líbí se Vám, že je auto bez středového panelu ? Za mě osobně to vypadá moc holé nezdá se Vám ? A budíky uprostřed mi nepříjdou moc bezpečné když člověk musí koukat doprostřed místo na cestu co myslíte ?
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?