Elektrický a pro každodenní ježdění. Bugatti plánuje svůj druhý sériový model

24.01.2020
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Druhé Bugatti nemusí být přímo elektromobil, hovoří se i o hybridu nebo plug-in hybridu

  • Šéf automobilky naznačil, že by nemělo jít o kupé, ale spíš o sedan nebo SUV

  • Nyní se čeká na schválení od koncernu Volkswagen, výroba si totiž vyžádá obří investice

Až dosud měla francouzská automobilka Bugatti ve svém portfoliu vždy jen jeden sériový model, maximálně doplněný o speciální kusy. Teď se ale zdá, že je v plánu příchod druhého vozu, který by se mohl vyrábět v přijatelně početné sérii. Naznačil to šéf značky Stephan Winkelmann v rozhovoru pro britský magazín Autocar. Podle něj by mělo jít o auto na každodenní ježdění.

„Pokud je řeč o případném druhém modelu Bugatti, tak jsem přesvědčen, že nemusíme vymýšlet auto, které bude jenom na víkendy. Naopak, tohle bude vůz pro každodenní používání. Musí mít jiný tvar než Chiron a také úplně jiný účel. Podle mě u něj nebude správným směrem ani šestnáctiválcový motor, cestou je spíš elektrifikace,“ řekl magazínu.

Koenigsegg chce pokořit Bugatti. Nový model má jet 500 km/h
Přečtěte si také:

Koenigsegg chce pokořit Bugatti. Nový model má jet 500 km/h

Tím Winkelman naznačil dvě důležité věci – nové Bugatti pravděpodobně bude sedan nebo SUV a navíc se bude snažit o nízké emise. Možností je hned několik, může z něj být hybrid, plug-in hybrid, nebo dokonce plně elektrický vůz do zásuvky.

Bugatti ovšem spadá do područí koncernu Volkswagen. Proto záleží na jeho rozhodnutí, zda se francouzská automobilka vůbec do výroby druhého modelu pustí. Pro její továrnu by to totiž znamenalo obrovské investice, musela by se patřičně zvětšit a najmout nové pracovníky. Další velké peníze pak padnou na samotný vývoj. Winkelman totiž naznačil, že pokud se Bugatti do druhého modelu pustí, nebude sdílet platformu s žádným existujícím vozem koncernu, ale použije svou jedinečnou a vlastní. Kdy se tak případně stane, to neprozradil.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?