Do Evropy míří velké americké SUV. Toyota Highlander sveze sedm lidí

11.05.2020
přidejte názor
  • Toyota se rozhodla v Evropě nabídnout velké SUV Highlander, které bylo původně určeno hlavně pro USA

  • Vůz je dlouhý téměř pět metrů, na palubě tak sveze až sedm cestujících

  • Aby mohl Highlander do Evropy, dostal pod kapotu hybridní pohon

Japonská automobilka Toyota se rozhodla na evropských trzích rozšířit svou nabídku SUV. Menší modely Yaris Cross, C-HR a RAV4 doplní Highlander, který byl původně určen hlavně pro americký trh. SUV, které se vyrábí v Indianě, je téměř pět metrů dlouhé, přes 1,9 metru široké a váží kolem dvou tun.

Americké rozměry s sebou přináší prostorný interiér. Toyota Highlander na palubě sveze až sedm lidí. Nabídne také rozměrný kufr. Ten má v základním uspořádání kapacitu 658 litrů, po sklopení sedadel ve druhé řadě pak nabídne až 1909 l.

Videodojmy: Obří RAM 1500 je nečekaný adept na dokonalé rodinné auto
Přečtěte si také:

Videodojmy: Obří RAM 1500 je nečekaný adept na dokonalé rodinné auto

Aby mohla Toyota Highlander do Evropy, dostane pod kapotu hybridní systém, který kombinuje benzinový čtyřválec o objemu 2,5 litru pracující v Atkinsonově cyklu se dvěma elektromotory na zadní nápravě. Auto tak bude paralelní čtyřkolka a dosáhne na výkon 182 kW (244 koní). V cyklu WLTP mu přitom vyšlo 6,6 litru benzinu na 100 km a tedy 146 gramů CO2 na ujetý kilometr.

Vůz nabídne řadu bezpečnostních systémů včetně předkolizní brzdy, aktivního zásahu do řízení v případě hrozícího střetu s protijedoucím vozem, čtečku dopravních značek, kontrolu jízdy v pruzích, automatické dálkové světlomety a další. Do prodeje se dostane na začátku příštího roku, ceník ještě známý není.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?