Číňané vzali Alfu Romeo Giulia útokem. Vyprodáno bylo za půl minuty

přidejte názor
Autor: Redakce
  • V úterý si mohli první čínští zájemci pořídit Alfu Romeo Giulia 

  • Úvodní dodávka zahrnovala 350 exemplářů v takzvané Milano Special Edition s benzinovým motorem o výkonu 280 koní

  • Prodej probíhal přes internet, vyprodáno bylo zhruba za půl minuty

Alfa Romeo Giulia je bezesporu zajímavý automobil, který si velmi rychle získal nemalé počty zákazníků všude možně, a to i v Číně. Prodej na čínském trhu byl spuštěn teprve včera. Zájemcům byla k dispozici úvodní dodávka čítající 350 exemplářů. Vyprodáno bylo prakticky okamžitě.

Doporučujeme: Alfa Romeo Giulia Veloce míří do služeb italské policie. Stejně jako Giulietta a Renegade

Prodej probíhal přes internet, konkrétně za pomoci platformy Tmall.com. Čínští zákazníci si mohli objednat provedení Milano Special Edition zahrnující například osmnáctipalcová litá kola, červené brzdné třmeny, kožené čalounění, hliníkové pedály a samozřejmě také plakety upozorňující na skutečnost, že jde o exemplář z limitované edice. První čínské exempláře používají přeplňovaný dvoulitrový zážehový motor o výkonu 206 kW (280 k).

Čínští zákazníci vzali Giulii útokem. Celý prodej trval pouze 33 sekund, pak už nebylo co prodávat. Jakkoliv to vše vypadá velmi zajímavě, není to první podobný případ. Už minulý rok stejným způsobem vstoupilo do prodeje na čínském trhu Maserati, které opět přes Tmall nabídlo prvních sto exemplářů modelu Levante. Zájemci všech sto kusů vykoupili během osmnácti sekund.

Doporučujeme: Video — Alfa Romeo Giulia QV zajela Nürburgring rychleji než Porsche Panamera Turbo

Na českém trhu evidují letošní statistiky 10 prodaných exemplářů Alfy Romeo Giulia za leden a devět za únor. Pro srovnání, Audi A4 u nás získalo za první dva měsíce 115 zákazníků, v případě BMW 3 to bylo 89 nově registrovaných automobilů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?