Čím je tohle Ferrari Enzo unikátní? Barvou. A může být brzy vaše

08.08.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Chtěli byste unikátní Ferrari Enzo v barvě, kterou nikdo nemá?

  • Bývalí majitelé jsou arabský princ a asijský těžařský magnát

  • Na vůz je dokonce ještě platná tovární záruka a předplacený servis

  • Najeto má jen 8884 km, je to „voňavka v topu“

Když se řekne Ferrari, obvykle si lidé představí červené auto. Zatímco u běžných modelů je výběr barev přeci jen trochu variabilní, u exkluzivních kusů často automobilka omezí nabídku jen na jednu nebo dvě barvy. A právě barvou je tohle Ferrari Enzo nabízené v aukci RM Sotheby’s v Pebble Beach výjimečné.

V roce 2004 byl klientem automobilky jistý princ Akim, člen arabské královské rodiny žijící v Londýně. Vůz byl rovněž v Británii registrován a odpovídá evropské specifikaci. V roce 2008 poprvé a naposledy změnilo toto Enzo majitele, stal se jím asijský těžařský magnát. Putovalo do sbírky a jezdilo se s ním minimálně, spíše vůbec.

Doporučujeme: Ojetiny za milion eur a víc: Co si dnes můžete koupit, pokud jste opravdu bohatí?

Tohle konkrétní Enzo je zajímavé už tím, že z továrny mělo originální barvu Matt Titanio Extra Campionario, kterou žádné jiné Enzo nedostalo. Nový majitel ale nechal auto přebarvit do odstínu Blu Tour de France, který vydržel Enzu dodnes. Ani takovou barvu žádné jiné Enzo nemá.

Prodávaný kus má najeto 8884 km, je to tedy tzv. „voňavka v topu v kůži po doktorovi“, má kompletní servisní historii a také certifikát přímo od oficiálního znalce na ojetá Ferrari. Automobilka dokonce na auto poskytuje vlastní záruku a klientský servis. Zatím není známa vyvolávací cena. Snad nemusíme připomínat, že Ferrari Enzo pohání atmosférický dvanáctiválec Tipo F140B o objemu šesti litrů a výkonu přes 650 koní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?