Na BMW řady 1 sedan s pohonem předních kol zapomeňte. Bude jen v Číně

01.06.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Současný sedan BMW řady 1 zůstane jen v Číně

  • BMW se bojí, že by parazitoval na prodejích řady 3

  • Nová řada 1 s pohonem předních kol přijde v roce 2019

  • Sedan řady 1 se dočká modernizace v roce 2021

Jestli se vám myšlenka kompaktního hatchbacku s pohonem zadních kol líbí, měli byste si s nákupem BMW řady 1 pospíšit. Nejmenší model mnichovské automobilky nyní prodělal již druhý facelift a v roce 2019 dorazí jeho úplně nová generace. U ní dojde ke změně platformy. BMW řady 1 přejde na koncepci s pohonem předních kol.

Tu napovídá již sedan BMW řady 1 představený pro Čínu. Zdálo se, že BMW bude sedan prodávat i v Evropě, ale nakonec automobilka odmítla vozit z Číny levný sedan s pohonem předních kol na evropský trh v obavě, že by mohl parazitovat na prodejích BMW řady 3. Konkurenční Audi A3 Sedan se prodává dobře, ale BMW se domnívá, že zasahuje i do trhu Audi A4.

Doporučujeme: BMW 330e vs. Lexus IS 300h: Když hybridy sportují

Nová generace BMW řady 1 dorazí za dva roky a v roce 2021 se očekává první modernizace, která má přinést i novou verzi sedanu. Ta už by se na evropský trh podívat mohla, myslí si britský Autocar.

Důvod přechodu BMW řady 1 na platformu s pohonem předních kol je prostý. Výroba takového vozu je jednodušší, rychlejší a levnější. Navíc lze dosáhnout nižších hodnot spotřeby a emisí a to je dnes mnohem důležitější než nějaký požitek z jízdy. Otázkou zůstává, co bude s BMW řady 2 kupé a cabrio, jestli také dostanou novou platformu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?