Autosalon ve Frankfurtu končí. Organizátoři přemýšlí, kam výstavu přesunou

30.01.2020
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Uvažuje se o přestěhování autosalonu do Berlína, Mnichova nebo Hamburku

  • V posledních letech se z akce odhlásila řada významných značek

  • Největší automobilová akce odchází z Frankfurtu po téměř 70 letech

Autosalon ve Frankfrutu končí. Jako první o tom informovala francouzská rádiová stanice RFI na svých webových stránkách. Podle organizátorů Mezinárodní automobilové výstavy (IAA), jak se oficiálně událost nazývá, nejde ale o její úplný konec. Jen se hledá nové místo, kde by mohla akce probíhat. V potaz přichází Berlín, Mnichov nebo Hamburk.

„Skoro 70 let byla IAA spojena s metropolí na řece Main. V mezinárodním měřítku byla výstava známá jako Frankfurtský autosalon. Proto bylo pro nás těžkým rozhodnutím ukončit tak dlouhé a skvělé partnerství,“ stojí v prohlášení společnosti VDA, která autosalon pořádá. IAA probíhalo ve Frankfurtu od roku 1951, posledních 30 let pak alternovalo s autosalonem v Paříži.

Shell zabíjí, automobilky lžou! Klimatičtí extremisté narušili autosalon v Bruselu
Přečtěte si také:

Shell zabíjí, automobilky lžou! Klimatičtí extremisté narušili autosalon v Bruselu

Pořadatelé nyní zřejmě hledají výstaviště, které bude menší než to v frankfurtské. Z akce se totiž postupem času odhlašuje řada značek, kterým se už investice do nákladných stánků a prezentací nevyplatí. S odchodem automobilek se potýkají ale i další výstavy, včetně té Ženevské, která letos nahradí část volného prostoru závodní dráhou. Autosalon v Detroitu se zase kvůli zvýšení návštěvnosti přesunul z ledna na červen.

VDA má nyní dost času na to, aby vyjednala nové výstaviště. Letos na podzim se bude totiž pořádat autosalon v Paříži. I z něj se už někteří výrobci aut stáhli. Paříž má ale mnohem delší historii,která se píše už od roku 1898. Také pařížské výstaviště je větší než to ve Frankfurtu. I díky tomu by se slavný Mondial de l'Automobile zatím mohl udržet.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?