Autosalon Paříž 2018: Přehlídka sportovních aut aneb když jde ekologie stranou

přidejte názor
Autor: Redakce

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

[su_label type="info"]TIP[/su_label] Galerii otevřete klepnutím na první obrázek

  • Ekologie je sice téma, které je v Paříži hodně vidět, zájemci ale pořád mohou obdivovat i tradiční sportovní auta 

  • Třeba Ferrari přivezlo hned dvě dvanáctiválcové speciality 

  • V Paříži nechybí ani Bugatti Divo, Chiron postavený z lega nebo Aventador SJV coby aktuálně nejrychlejší sériové auto Nürburgringu

Všeobecný zájem o elektromobilitu, hybridy a podobné záležitosti by mohl vytvořit dojem, že dnes už automobilky nic jiného nevyvíjejí a že sportovní auta s konvenčním pohonem jsou definitivně minulostí. Naštěstí není pravda. V Paříži se pořád najde dost zajímavých strojů postavených výhradně pro zájemce o tradiční rychlé svezení podpořené výkonným spalovacím motorem.

V tomto směru hraje prim automobilka Ferrari. Ta totiž kromě 488 Pista Spider dovezla dvě dvanáctiválcové speciality. Modely Monza SP1 a Monza SP2 vycházejí z 812 Superfast, mají však ještě radikálnější vzhled. Důležité je, že pod kapotou zůstal atmosféricky plněný dvanáctiválcový motor.

Autosalon Paříž 2018: Prohlédněte si dnešní novinky v souhrnné galerii
Přečtěte si také:

Autosalon Paříž 2018: Prohlédněte si dnešní novinky v souhrnné galerii

Další pěkné sportovní auto vystavuje Lamborghini, které přivezlo Aventador SVJ. Ano, to je ten vůz, který v současnosti drží rekord Ringu mezi sériovými automobily. A zapomenout nemůžeme ani na Porsche 911 Speedster, což je další úžasná sportovní specialita, nebo na šestnáctiválcové Bugatti Divo.

Další sportovní automobily pařížského autosalonu najdete v přiložené galerii. Pro zajímavost, letos trochu netradičně vystavuje v Paříži také společnost Lego. Jak asi tušíte, ta přivezla svůj Chiron, který byl postaven z neuvěřitelného množství kostiček v České republice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?