Volkswagen T-Cross využije platformu Pola. Už jezdí po Nürburgringu

10.05.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Kompaktní SUV od Volkswagenu si ponechá jméno konceptu T-Cross

  • Vůz využije platformu nového Pola včetně motorů

  • Bude to jen předokolka

  • Přijde také mild-hybrid s 15kW elektromotorem

Příští rok se představí produkční verze kompaktního SUV Volkswagen T-Cross, které využije technický základ nové generace Volkswagenu Polo. Zmenšenou platformu MQB už má nová generace Seatu Ibiza a dostane ji samozřejmě i příští Škoda Fabia, i když to až někdy za tři nebo čtyři roky.

Kompaktnímu SUV od Volkswagenu zůstane i jméno T-Cross, tedy stejné, jaké měl koncept představený na autosalonu v Ženevě v roce 2016. Ten se sice představil jako dvoudveřový kabriolet, ale s takovou karosářskou variantou bychom spíše nepočítali.

Doporučujeme: Volkswagen chce vlastní „Dacii“. První bude SUV za čtvrt milionu pro Čínu

Volkswagenu T-Cross dostane zřejmě jen pohon předních kol, pod kapotou čekejme litrový tříválec 1.0 TSI v několika výkonových variantách. Těžko říci, jestli bude mít i T-Cross turbodiesel 1.6 TDI, ale pro běžné Polo se s ním ještě počítá. Jako alternativu naftě představí Volkswagen i mild-hybrid s 15kW elektromotorem integrovaným do sedmistupňového automatu DSG.

Design se ve velkém inspiruje právě v konceptu T-Cross a až na pár drobností se prakticky měnit nebude. Testování nyní probíhá kde jinde než na Severní smyčce Nürburgringu. Na Volkswagen T-Cross ale čekají také náročné zkoušky za polárním kruhem a rovněž v suchém a horkém klimatu. Produkční verzi uvidíme příští rok na jaře.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?